Filmul unui moldovean va avea o premieră mondială, la un festival din China
Full Article 2 minutes read

Filmul unui moldovean va avea o premieră mondială, la un festival din China

Filmul unui moldovean va avea o premieră mondială, la un festival internațional din China. Este vorba despre scurtmetrajul „Loc sub soare”, în regia lui Vlad Bolgarin. Producția, despre destinul unui muzician, va fi lansată la Festivalul Internațional de Film de la Shanghai pe 19 iunie curent. Anunțul a fost făcut de regizorul filmului dar și de Centrul Naţional al Cinematografiei din Republica Moldova. 

Centrul Naţional al Cinematografiei a anunțat că scurtmetrajul „Loc sub soare”, în regia lui Vlad Bolgarin, va avea premiera internațională în cadrul Festivalului Internațional de Film de la Shanghai, la secțiunea competitivă Live Action Short Film.

„Evenimentul va avea loc în perioada 14-23 iunie, la Shanghai, și este unul dintre festivalurile de clasa A, acredidate de Federația Internațională a Asociațiilor de Producători de Film. Fiind unul dintre cele mai mari festivaluri de film din Asia, SIFF pune un accent deosebit pe descoperirea de noi talente și promovarea unei culturi cinematografice internaționale, cuprinzând o varietate de categorii de nominalizări care evidențiază diferite aspecte ale producției de film, cum ar fi scurtmetraje și lungmetraje de ficțiune, documentare și animație”, au comunicat reprezentanții Centrului pe o rețea de socializare.

La rândul său, Vlad Bolgarin a precizat că premiera mondială va avea loc pe 19 iunie.

„Am marea bucurie să vă anunț că Premiera Mondială a scurtmetrajului „Loc sub soare”, va avea loc pe 19 iunie 2024, la Shanghai International Film Festival, festival de film de categoria A, acreditat de FIAPF! Mulțumesc și felicitări întregii echipe!”, a menționat Bolgarin.

Filmul unui moldovean va avea o premieră mondială, la un festival din China

Vlad Bolgarin

Potrivit Innovate Moldova, proiectul Tehnologiile Viitorului, scurtmetrajul „Loc sub soare” în regia lui Vlad Bolgarin este despre destinul unui muzician care oscilează între realizarea carierei de artist și dorința de a se regăsi în orașul natal. Iar fiul său intervine, ajutându-l să ia o decizie vitală.

Potrivit film.md, Vlad Bolgarin s-a născut la Chișinău. Este absolvent al Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Chișinău. A fondat VOLT Cinematography – o companie independentă de producție de film. Totodată este regizor și producător al serialului moldo-american „Lost in Moldova”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: