FlyOne își lărgește flota cu care va opera zboruri din Republica Moldova. O parte din nave vor fi înregistrate în România
Full Article 2 minutes read

FlyOne își lărgește flota cu care va opera zboruri din Republica Moldova. O parte din nave vor fi înregistrate în România

FlyOne a anunțat pe 26 aprilie că își lărgește flota cu care va opera curse din Republica Moldova. Potrivit directorului general al companiei aeriene, Mircea Maleca, FlyOne planifică să își extindă rețeaua sa de zboruri din și spre Chișinău.

În sezonul de vară, FlyOne va opera din Chișinău către/dinspre 29 de destinații precum: Larnaca, Valencia, Berlin, Madrid, Tbilisi, Roma, Milano, Munchen, Amsterdam, Frankfurt, Tel Aviv, Londra (Luton & Stansted), Parma, Verona, Dublin, Lisabona, Paris, Istanbul, Erevan, Bruxelles, Dusseldorf, Nisa, Barcelona, Antalya, Heraklion, Sharm El-Sheikh, Hurghada, Tivat, Tirana.

Totodată, președintele Consiliului de administrație, Vladimir Cebotari, a declarat pentru NM că o parte din navele companiei din Republica Moldova, au fost înregistrate în România, în luna februarie și martie. Vladimir Cebotari a explicat că regulamentul nu-i permite să înregistreze toate avioanele pe teritoriul Republicii Moldova.

FlyOne este o companie aeriană low-cost din Republica Moldova, fondată la 28 martie 2016.

Amintim că, președintele Parlamentului, Igor Grosu, aflat într-o vizită oficială la Dublin, a avut o întâlnire de lucru cu reprezentanții companiei aeriene Ryanair. Alături de Jason McGuinness, Director comercial Ryanair, și Raymond Kelliher, Director pentru dezvoltarea rutelor al companiei, oficialii au discutat despre posibilitatea operatorului irlandez să lanseze zboruri din și spre Republica Moldova.

Operatorul aerian Ryan Air nu își va începe activitatea în Republica Moldova până când autoritățile nu vor prelua în totalitate Aeroportul Internațional Chișinău.

Menționăm că compania aeriană Wizz Air suspendă toate zborurile către și dinspre Chișinău, începând cu 14 martie. Într-un comunicat, publicat pe 27 februarie, compania a precizat că decizia vine ca „urmare a evoluțiilor recente din Moldova și a riscului ridicat, dar nu iminent, din spațiul aerian al țării”.

Totodată, compania Air Moldova, care ar fi controlată de deputatul fugar Ilan Șor, condamnat la 15 ani de detenție în dosarul „Frauda bancară”, se confruntă cu datorii enorme, create intenționat. Zilnic, compania anulează multiple zboruri.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: