Wizz Air își suspendă toate zborurile dinspre și către Moldova: „Decizia vine ca urmare a riscului ridicat din spațiul aerian al țării”
Full Article 3 minutes read

Wizz Air își suspendă toate zborurile dinspre și către Moldova: „Decizia vine ca urmare a riscului ridicat din spațiul aerian al țării”

Compania aeriană Wizz Air suspendă toate zborurile către și dinspre Chișinău, începând cu 14 martie. Într-un comunicat, publicat pe 27 februarie, compania a precizat că decizia vine ca „urmare a evoluțiilor recente din Moldova și a riscului ridicat, dar nu iminent, din spațiul aerian al țării”, transmite hotnews.ro

„Wizz Air a monitorizat îndeaproape situația securității din Moldova și a fost în permanență în contact cu diverse autorități și agenții locale și internaționale, pentru a asigura cel mai înalt nivel de siguranță și securitate ale operațiunilor. Siguranța pasagerilor și a echipajului rămâne prioritatea numărul unu a Wizz Air, iar ca urmare a evoluțiilor recente din Moldova și a riscului ridicat, dar nu iminent, din spațiul aerian al țării, Wizz Air a luat decizia dificilă, dar responsabilă, de a suspenda toate zborurile către Chișinău începând cu data de 14 martie”, se arată într-un comunicat Wizz Air.

Potrivit sursei citate, după data de 14 martie, Wizz Air va oferi zboruri suplimentare din Iași, care ar putea veni în sprijinul cetățenilor moldoveni. Este vorba de o nouă rută de la Iași către Berlin, precum și creșterea frecvenței zborurilor către Barcelona, ​​Milano Bergamo, Bologna, Roma Ciampino, Roma Fiumicino, Dortmund, Larnaca, Londra Luton și Treviso din Iași, care este cea mai apropiată destinație din reţeaua Wizz Air.

Rutele de la Chișinău către Budapesta și Praga vor fi suspendate fără o alternativă directă care să le înlocuiască. Capacitatea rămasă care operează în prezent cu destinația Chișinău va fi relocată către alte destinații din rețeaua Wizz Air.

Clienții afectați, care au rezervat bilete direct prin wizzair.com sau prin aplicația pentru mobil a companiei aeriene, vor fi notificați prin e-mail și pot opta pentru rezervarea gratuită a unui alt bilet, pentru rambursarea a 120% din tariful inițial achitat sub formă de credit pentru rezervări viitoare sau rambursarea a 100% din prețul biletului, precizează compania.

Wizz Air susține că va continua să evalueze constant situația.

Amintim că, în cursul zilei de 14 februarie, preț de o oră, spațiul aerian al Republicii Moldova a fost închis. Mai multe curse avia au fost amânate sau redirecționate spre România.

Despre evoluția situației, presa moldovenească a aflat mai mult din sursele străine – ucrainești și române.

Deși companiile avia confirmau suspendarea zborurilor, informațiile oficiale întârziau să apară, iar primele confirmări din partea autorităților au venit odată cu redeschiderea spațiului aerian. Confirmări laconice, de altfel, fără multe detalii.

„Având în vedere condițiile meteo și imposibilitatea monitorizării și identificării obiectului precum și a traiectoriei de zbor al acestuia, în scopul asigurării siguranței și securității cetățenilor, în cadrul Comisiei Interdepartamentale pentru Managementul Spațiului Aerian, la ora 13:24 a fost luată decizia de a închide temporar spațiul aerian. Urmare a verificării informațiilor și asigurării lipsei oricărui pericol pentru siguranța cetățenilor, la propunerea Ministerului Apărării, la ora 14:46 spațiul aerian a fost redeschis. Autoritățile naționale au acționat strict în conformitate cu prevederile Procedurilor specifice aplicabile pentru situații similare”, a informat Autoritatea Aeronautică Civilă.

Și sistemul de supraveghere aeriană al Forțelor Aeriene Române a detectat, pe 14 februarie, în jurul orei 12:30, o țintă aeriană de dimensiuni mici, având caracteristicile de evoluție asemănătoare unui balon meteorologic.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: