UPDATE Focuri de armă în Universitatea de Stat din orașul Perm, Rusia. Sunt 8 morți (VIDEO)
Full Article 3 minutes read

UPDATE Focuri de armă în Universitatea de Stat din orașul Perm, Rusia. Sunt 8 morți (VIDEO)

Mai multe focuri de armă s-au produs, în dimineața de 20 septembrie, în cadrul Universității de Stat din orașul Perm, Federația Rusă. Mai mulți studenți au fost văzuți fugind din clădire pe ferestre. Potrivit organelor de drept din Rusia, sunt 5 morți și 6 răniți. Atacatorul, un tânăr de 18 ani, a fost reținut. Înainte de atentat, acesta și-a dezvăluit planul pe o rețea de socializare. 

UPDATE (10:57) Numărul morților a ajuns la 8, au informat autoritățile de la Moscova.

UPDATE (10:33) Ministerul Afacerilor Interne din Rusia a confirmat reținerea atacatorului. A fost inițiat un dosar penal „pentru omorul a 2 sau mai multe persoane”.

UPDATE (10:21) Serviciul de presă al Universității a anunțat că 4 persoane au avut de suferit. Potrivit datelor Baza și RBC, atacatorul are 18 ani și se numește Timur Bekmansurov. Acesta a scris pe pagina sa de pe rețeaua „Vkontakte” o postare despre atacul pe care urmează să îl săvârșească. RBC mai scrie, conform propriilor surse, că forțele de ordine l-au împușcat pe atacator. Deocamdată nu este clar dacă acesta este sau nu în viață.

UPDATE Focuri de armă în Universitatea de Stat din orașul Perm, Rusia. Sunt 8 morți (VIDEO)

Mash

„Cele întâmplate nu constituie un atentat (cel puțin din punct de vedere juridic). Nu am făcut parte din organizații extremiste, nu am fost religios și sunt apolitic. Nimeni nu știa despre ceea ce am intenționat să fac, toate acțiunile le-am făcut singur. Scriu asta pentru a simplifica lucrul organelor de drept sau celor care vor trebui să se ocupe de asta”, a scris Bekmansurov pe pagina sa și a precizat că a plănuit aceste acțiuni de pe vremea când era elev.

„Din clasa a 10-a am început să adun bani ca să îmi cumpăr o armă de foc. În cazul în care nu aș fi reușit, banii ar fi fost cheltuiți ca să obțin permis de conducere categoria B1. Pentru mine nu contează dacă aș fi folosit o armă sau o mașină sau o bombă sau cuțit. Am opta pentru planul cu arma, întrucât sunt un bun trăgaci”, a mai scris acesta.

UPDATE Focuri de armă în Universitatea de Stat din orașul Perm, Rusia. Sunt 8 morți (VIDEO)

Mash

Jurnaliștii ruși scriu că pe teritoriul universității ar fi fost văzut un bărbat îmbrăcat în haine de camuflaj, care trăgea dintr-o armă automată.

Potrivit canalului de telegram MASH, identitatea agresorului este în curs de stabilire, însă pe pagina unui tânăr de pe o rețea de socializare a fost publicat un plan detaliat cu privire la atacul asupra instituției de învățământ.

Vom reveni cu detalii

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: