Forțele armate ucrainene au eliberat orașul Kupiansk, trupele ruse părăsesc Izium
Full Article 2 minutes read

Forțele armate ucrainene au eliberat orașul Kupiansk, trupele ruse părăsesc Izium

Trupele ruse părăsesc Izium. Despre acest lucru scriu canalele de telegram pro-ruse, citând surse de la fața locului. Unele canale scriu că orașul a fost predat, relatează BBC. Potrivit surselor citate, forțele armate ucrainene intră în oraș. Unii spun că trupele ucrainene sunt deja în centrul orașului Izium.

Parlamentarul ucrainean Oleksiy Goncharenko a spus și el că ofensiva a ajuns până la Izium. De menționat că acesta este singurul oficial ucrainean care confirmă informația, autoritățile de la Kiev păstrând tăcerea în privința evoluției exacte a luptelor din Harkov.

„Forțele ucrainene au intrat în Izium, oraș strategic din regiunea Harkov. De necrezut. În primăvară, rușii au petrecut 1 lună pentru a-l cuceri. Acum a fost nevoie de o jumătate de zi pentru a-l elibera”, a scris pe Twitter Goncharenko.

„Armata ucraineană se apropie deja de orașele ocupate din Donbas. Deci linia frontului rusesc din regiunea Harkov este complet distrusă”, a adăugat el.

Sursele ucrainene spun că și orașul Kupiansk, aflat la 70 de km de Izium, a fost complet eliberat.

Kupiansk este un punct cheie în aprovizionarea grupării forțelor ruse din regiunea Izium. Pierderea acestui oraș, așa cum au subliniat mulți, va complica aprovizionarea acestor forțe, care de fapt se vor afla într-o semiîncercuire.

În condiții de război, afirmațiile nu pot fi verificate, mai transmite BBC.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: