Un avion care zbura de la Atena la Vilnius, forțat să aterize la Minsk. La bord se afla redactorul unor canale de Telegram
Full Article 2 minutes read

Un avion care zbura de la Atena la Vilnius, forțat să aterize la Minsk. La bord se afla redactorul unor canale de Telegram

La Minsk a fost reținut bloggerul și fotograful Roma Protasevici, fostul redactor al canalului de Telegram Nexta, care a fost declarat extremist în Belarus, informează euroradio.fm pe 23 mai. Forțele militare aviatice belaruse au forțat avionul companiei Ryanair să aterizeze de urgență, invocând faptul că la bord ar fi o bombă. Aeronava se îndrepta de la Atena spre Vilnius.

UPDATE (17:07) Președintele Lituaniei Gitanas Nausėda a calificat situația creată drept „fără precedent” și a solicitat eliberarea lui Roman Protasevici.

Roman Protasevici zbura din Atena spre Vilnius cu o cursă a companiei Ryanair. Aparatul de zbor a aterizat de urgență la Minsk, în urma informației privind faptul că la bord s-ar afla o bombă.

La aeroportul de la Minsk, pasagerii au fost verificați, iar Protasevici a fost reținut. Acesta este redactorul unor canale de Telegram declarate extremiste în Belarus. În ultimele luni, acesta locuia la Vilnius și făcea parte din echipa Svetlanei Tihanovskaya.

Protasevici era inclus de către autoritățile belaruse în lista teroriștilor și anunțat în urmărire internațională.

În ajun, forțele de ordine au reținut șase angajați ai postului de televiziune polonez Belsat, amplasat la Minsk, care transmite informații în belarusă, informează Novaya Gazeta. Aceștia sunt acuzați de „crearea ilegală a produselor media”.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: