Fost director adjunct al SIS, numit director interimar al Serviciului Vamal. Despre cine este vorba
Full Article 2 minutes read

Fost director adjunct al SIS, numit director interimar al Serviciului Vamal. Despre cine este vorba

Noul director interimar al Serviciului Vamal, Sergiu Burduja, a fost prezentat de către viceprim-ministrul Serghei Pușcuța, angajaților instituției. Anunțul a fost făcut astăzi, 3 decembrie, printr-un comunicat de presă publicat pe site-ul Ministerului Finanțelor. 

„Deoarece Serviciul Vamal este prezent practic pe întreg teritoriul țării și interacționează atât cu agenți economici, cât și cu persoane fizice, cer să desfășurați activitatea în strictă conformitate cu legislația. Vă rog să concentrați toate eforturile pentru a determina ca procedurile Serviciului Vamal să fie prietenoase și oneste”, l-a îndemnat vicepremierul.

Precizăm că anterior, Sergiu Burduja a deținut funcția de consilier al Ministrului Finanțelor și Șef al Direcției control financiar și audit din cadrul aceluiași minister. Înainte de asta, el a fost director adjunct al SIS, iar ulterior – director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice și Corupției.

Mandatul fostului șef al Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie, s-a încheiat la sfârșitul lunii iunie. În data de 3 septembrie a fost anunțat concursul pentru funcția vacantă, la care s-au înscris 22 de candidați (unul după expirarea termenului de depunere a dosarelor).

În octombrie, ministerul Finanţelor a anunţat prin intermediul unui comunicat de presă, că niciunul dintre cei doi candidați, Iurie Gorea, cât și Natalia Calenic, nu a promovat concursul pentru funcția de director al Serviciului Vamal.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: