Fost ministru al Sportului, condamnat pentru corupție: 7 ani de închisoare și confiscarea a 200.000 de euro
Full Article 1 minutes read

Fost ministru al Sportului, condamnat pentru corupție: 7 ani de închisoare și confiscarea a 200.000 de euro

Fostul ministru al Tineretului și Sportului din Republica Moldova Serghei Afanasenco și fostul director al Centrului Sportiv pentru Pregătirea Loturilor Naționale Ostapenco Roman au fost condamnați la închisoare pentru corupere pasivă și depășirea atribuțiilor de serviciu. Sentința a fost pronunțată de Judecătoria Chișinău (sediul Buiucani), după ce în 2015, cei doi au semnat un contract ilegal care încălca legislația privind gestionarea terenurilor publice.

Potrivit Procuraturii Generale, fostul director al Centrului a solicitat și primit 200.000 de euro pentru a facilita semnarea contractului, acțiune calificată drept corupție pasivă. Acesta a fost condamnat la șapte ani de închisoare, o amendă de 160.000 de lei și interzicerea ocupării funcțiilor publice timp de 10 ani.

Instanța a dispus, de asemenea, confiscarea sumei de 200.000 de euro și a aprobat parțial acțiunea civilă, impunând plata unui prejudiciu de 95.348 lei către Centrul Sportiv.

Deși inculpații nu și-au recunoscut vina, procesul s-a desfășurat pe parcursul a 28 de ședințe. Sentința poate fi contestată la Curtea de Apel Chișinău, iar cei doi rămân prezumați nevinovați până la pronunțarea unei hotărâri definitive.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: