Fostul președinte al țării a intrat în vizorul Autorității Naționale de Integritate
Full Article 2 minutes read

Fostul președinte al țării a intrat în vizorul Autorității Naționale de Integritate

În perioada 01-05 februarie 2021, Inspectoratul de Integritate al ANI a pornit un control pentru nerespectarea regimului juridic al incompatibilității în privința fostului președinte al Republicii Moldova. Informația a fost publicată pe 8 februarie. ANI a precizat că va oferi ulterior mai multe detalii despre rezultatele acestei proceduri de control.

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) nu a precizat dacă inspectorii de integritate au constatat sau nu  încălcări.

Alte patru controale au fost inițiate pentru nerespectarea regimului juridic al conflictelor de interese:

– un fost minstru al Educației, Culturii și Cercetării;

– directorul Spitalului raional Sîngerei;

– un fost primar al unei localități din componența municipiului Bălți

În cadrul unor alte proceduri de control sunt vizați președintele raionului Ungheni și directorul Spitalului raional Criuleni pentru admiterea incompatibilității de funcție.

Inspectorii de integritate au emis patru acte de constatare a încălcării regimului juridic al conflictelor de interese în care sunt vizați trei aleși locali din raionul Sîngerei, Găgăuzia și Dubăsari, dar și un director al unui azil din Leova.

Cinci cauze contravenționale au fost pornite pentru nedeclararea și nesoluționarea conflictelor de interese și nerespectarea regulilor de depunere a declarațiilor de avere și interese personale.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: