Fostul șef al secției COVID-19 din cadrul spitalului raional Cahul va lucra la Taraclia. Ce funcție a preluat
Full Article 2 minutes read

Fostul șef al secției COVID-19 din cadrul spitalului raional Cahul va lucra la Taraclia. Ce funcție a preluat

Medicul Anatolii Malcov, fostul șef al secției COVID-19 a spitalului raional din Cahul, a preluat conducerea secției boli infecțioase din cadrul spitalului din Taraclia, scrie portalul tuk.md. În prezent, acolo sunt tratați pacienții infectați cu noul coronavirus.

Informația a fost confirmată de către medicul-șef al spitalului raional din Taraclia, Valerii Jelev. Acesta a precizat că Malcov preluat noua funcție luni, 23 iunie. El a mai spus că, în curând, Malcov va fi ajutat de către medicul de familie din Centrul de sănătate a satului Valea-Perjei.

Amintim că, pe 11 iunie, Anatolii Malcov anunțat că a demisionat din funcția de șef al secției COVID-19 din cadrul Spitalului raional din Cahul. El a relatat că, timp de două luni, a fost nevoit să trateze de unul singur 55 de pacienți și s-a arătat gata să lucreze în continuare în instituția medicală, dacă Ministerul Sănătății va lua măsuri și va suplimenta personalul medical.

Pe 23 iunie, NM a publicat o discuție cu o pacientă internată în secția boli infecțioase din spitalul raional din Taraclia, care susține că singurul medic infecționist din instituția medicală s-a infectat cu COVID-19. Acesta a fost transportat la Chișinău, însă înainte de plecare a lăsat indicații pentru asistentele medicale, privind tratamentul bolnavilor infectați cu noul coronavirus.

Valerii Jelev nu a confirmat, dar nici nu a negat această informație, făcând trimitere la legea privind protejarea datelor personale ale pacienților.

Potrivit celor mai recente date publicate de Ministerul Sănătății, de la izbucnirea pandemiei de COVID-19, 333 persoane din Taraclia au fost testate pozitiv, iar 5 au decedat. În prezent, 535 de oameni se află sub supraveghere medicală. În comparație, la Cahul, au fost confirmate 659 de cazuri de COVID-19. Dintre persoanele infectate, 17 au murit, iar 1031 se află sub supraveghere medicală.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: