Fostul șef al Serviciului Vamal, Igor Talmazan, a fost numit în funcția de secretar general al Parlamentului
Full Article 2 minutes read

Fostul șef al Serviciului Vamal, Igor Talmazan, a fost numit în funcția de secretar general al Parlamentului

Igor Talmazan, fostul șef al Serviciului Vamal, care a demisionat după scandalul de corupție de la Aeroportul Chișinău din aprilie, a fost numit secretar general al Parlamentului. Un decret care prevede acest lucru a fost semnat de președintele Parlamentului Igor Grosu pe 24 iunie. De asemenea, Tamara Gheorghița, care a deținut funcția de secretar general al legislativului în perioada septembrie 2021 – iunie 2024, va deveni adjuncta lui Talmazan, informează Parlamentul. 

Precizăm că, potrivit Regulamentului Parlamentului, secretarul general al instituției se numește în funcție de președintele legislativului, cu consultarea prealabilă a Biroului permanent și cu avizul Comisiei juridice, numiri și imunități.

Igor Talmazan este jurist de profesie. Anterior, a fost director al secretar general al Guvernului. De asemenea, și-a desfășurat activitatea în calitate de șef al Inspectoratului Ecologic de Stat, viceministru al Mediului și șef al Corpului de Control al prim-ministrului. În 2021, Igor Talmazan a fost ales deputat în Parlament.

Igor Talmazan a deținut și funcția de șef al Serviciului Vamal de două ori: în perioada septembrie 2021 – noiembrie 2022 și februarie 2023 – aprilie 2024. Acesta și-a anunțat demisia pe 4 aprilie, la trei zile după ce ofițerii au descins cu percheziții la Aeroportul Chișinău într-un dosar de corupție, în care sunt vizați copiii a doi deputați.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: