Fostul șef interimar al PCCOCS, Dorin Compan a revenit în Procuratură: a fost repus în funcție
Full Article 2 minutes read

Fostul șef interimar al PCCOCS, Dorin Compan a revenit în Procuratură: a fost repus în funcție

Fostul șef interimar al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), Dorin Compan, a revenit în sistemul Procuraturii. El activează de puțin timp în cadrul Procuraturii Anticorupție.

Informația a fost confirmată pentru Tv8.md de către Dorin Compan, dar și serviciul de presă al Procuraturii Generale.

Dorin Compan, despre care s-a știut până acum că în februarie 2020 a plecat din sistemul Procuraturii din proprie inițiativă, a dat în judecată un an mai târziu Procuratura Generală.

Procurorul a invocat încălcări ale legislației admise de conducerea instituției la încetarea cu el a raporturilor de muncă și a solicitat anularea ordinului procurorului general, Alexandru Stoianoglo, prin care s-a dispus eliberarea sa din funcție. Instanța a decis ca Compan să fie repus în funcție.

Dorin Compan a plecat din sistemul Procuraturii acum doi ani. Acesta a exercitat funcția de interimar al PCCOCS începând cu septembrie 2019, până în decembrie 2019. Începând cu decembrie 2019, atunci când au avut loc verificările în cadrul Procuraturii Anticorupție (PA) și PCCOCS, Compan a revenit în funcția de procuror anticorupție.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: