Fotbalista din Moldova care a decedat în Islanda: părinții Violetei au adunat suma necesară pentru repatriere
Full Article 3 minutes read

Fotbalista din Moldova care a decedat în Islanda: părinții Violetei au adunat suma necesară pentru repatriere

Părinții Violetei Mițul, fotbalista din Republica Moldova care și-a pierdut viața în munții Islandei, au anunțat că suma necesară pentru repatrierea fiicei lor a fost colectată. Aceștia au mulțumit, în acest sens, celor care s-au mobilizat pe rețelele de socializare. 

TSV Pridnestrovie scrie că părinții Violetei Mițul „au transmis un mare mulțumesc tuturor” și că „suma necesară a fost colectată”. Astfel, strângerea de fonduri a fost închisă.

Potrivit sursei, părinții Violetei au plecat în Islanda cu primul zbor când au aflat despre tragedie. Acolo, ei trebuie să întocmească actele necesare pentru a transporta cadavrul Violetei în Republica Moldova, după care să fie înmormântat la Tiraspol.

Între timp, pe rețelele de socializare au început să fie colectați bani pentru a ajuta părinții la repatrierea Violetei. Totodată, mama Violetei a declarat pentru orizont.tv că și Federația Moldovenească de Fotbal „a promis să se implice și să ofere ajutor pentru repatrierea fotbalistei”.

Amintim că fundașul echipei naționale de fotbal feminin a Republicii Moldova Violeta Mițul a decedat într-un tragic accident la munte.

Potrivit lui Victor Senic, primul antrenor al fotbalistei, tânăra sportivă ar fi căzut noaptea de pe o stâncă, când a ieșit la plimbare cu o altă membră a clubului islandez, originară și ea din Tiraspol: „Deja era întuneric când a ieșit, împreună cu Rita (nr. red: Margarita Panova), să discute. S-au așezat pe o bancă. Violeta a trebuit să plece, la un moment. Locul nu era îngrădit. Am văzut o fotografie. Acolo, la 20 de metri de la bancă este o faleză care nu se vede, mai ales noaptea. Nu există corpuri de iluminat în preajmă. Evident, ea a căzut acolo”.

***

Violeta Mițul s-a născut pe 3 aprilie 1997, la Tiraspol. Sportiva în vârstă de 26 de ani evolua din primăvara anului 2023 pentru clubul Ungmennafélagið Einherji din Islanda. Anterior, a jucat în Spania pentru echipa FF La Solana din seria C. Jucătoarea a ajuns pe peninsula Iberică din Italia, unde a reușit să promoveze în liga B cu formația Apulia Trani. Pentru Naționala feminină a Moldovei, Violeta Mițul a jucat peste 40 de partide, în care a evoluat ca fundaș.

Palmares:

2013, 2015 – dubla câștigătoare a Cupei Republicii Moldova cu echipa FC Tiraspol-Alga.
2016 – Medalia de argint a campionatului Republicii Kazahstan în componența echipei Astana.
2017–  Medalia de argint a campionatului din Kazahstan și medaliată de bronz la Cupa Republicii Kazahstan în componența echipei ZHFK Okzhetpes.
2018 – Medalia de argint a campionatului și a Cupei Republicii Kazahstan, din nou în componența ZHFK Okzhetpes.
2019 – Deținătoarea Cupei României cu echipa Vasas Femina.
2021 – Medalia de bronz a campionatului din Ucraina în componența echipei Voskhod.

2022 – Medalia de aur a campionatului Italiei, Liga C, în componența echipei Apulia Trani.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: