(FOTO) Accident la Nisporeni. O fetiță de 1 an, care se afla pe bancheta din față a mașinii, a murit
Full Article 2 minutes read

(FOTO) Accident la Nisporeni. O fetiță de 1 an, care se afla pe bancheta din față a mașinii, a murit

O fetiță de un an și șase luni a murit în urma unui accident rutier care s-a produs în noaptea de 26 noiembrie pe traseul Leușeni-Chișinău, în apropierea stației PECO din satul Bursuc, raionul Nisporeni. Micuța se afla pe bancheta din față a mașinii, nefiind cuplată într-un scaun pentru copii.

Potrivit ofițerului de presă al Inspectoratului General al Poliției (IGP) Mariana Bețivu, oamenii legii au fost alertați la ora 23:55. La fața locului, aceștia au constatat că un autoturism de model Opel Vivaro a derapat de pe traseu și s-a răsturnat.

Din primele informații, la volan se afla un bărbat de 29 de ani, originar din Chișinău. Într-o curbă periculoasă, acesta a pierdut controlul volanului. În mașină se mai afla o femeie de 28 de ani și o fetiță de 1 an și 6 luni.

Copila se afla pe bancheta din față a mașinii, nefiind cuplată într-un scaun special pentru copii. În urma accidentului, fetița a murit pe loc, iar șoferul și pasagera au fost transportați la spitalul din Strășeni.

(FOTO) Accident la Nisporeni. O fetiță de 1 an, care se afla pe bancheta din față a mașinii, a murit

IGP

***

Amintim că, potrivit studiilor, riscul de accidentare sau de moarte, în urma unui accident rutier, scade cu până la 80% atunci când copilul este transportat în sistem de reținere sau de adaptare.

Cel mai sigur loc din mașină pentru copii este bancheta din spate, de preferință în mijloc. Transportarea copilului de până la 12 ani pe bancheta din față este interzisă, deoarece pernele de aer (airbagurile) din dotarea mașinii pot ucide sau trauma copilul în cazul unui impact.

Începând cu anul 2013, în Republica Moldova este obligatoriu ca minorii cu vârsta de până la 12 ani să fie transportați doar în autoturismul utilat cu sistem de reţinere (scaun auto) sau cu alte mijloace de adaptare (pernă specială, scaun de înălţare, care acordă posibilităţi de aplicare a centurilor de siguranţă standard), cu respectarea următoarelor cerințe:

a) sistemul de reținere a copiilor corespunde standardelor de siguranță;

b) sistemul de reținere a copiilor corespunde masei şi taliei copilului;

c) poziția copilului pe scaun permite aplicarea corectă (bazin/umăr) a centurii de siguranță.

Regulamentul circulației rutiere obligă toți șoferii care au în calitate de pasageri copii cu vârsta de până la 12 ani să își utileze mașina, potrivit suntparinte.md.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: