FOTO Angajații de la „Fulger”, văzuți pe străzile din sudul țării. Poliția îndeamnă oamenii să-și păstreze calmul 
Full Article 2 minutes read

FOTO Angajații de la „Fulger”, văzuți pe străzile din sudul țării. Poliția îndeamnă oamenii să-și păstreze calmul 

Poliția Republicii Moldova anunță că în prima jumătate a zilei de astăzi, angajații Brigăzii de Poliție cu Destinație Specială „Fulger” a IGP vor desfășura în sudul țării exerciții practice speciale.

Oamenii legii spun că în scopul menținerii gradului înalt al capacității de reacționare și intervenție, astfel de procese de instruire sunt organizate periodic și fac parte din planul de acțiuni al instituției cu statut special.

„Vă îndemnăm să vă păstrați calmul și să vă informați doar din surse oficiale”, se arată într-un mesaj al Poliției.

Ziua de Azi scrie că angajații „Fulger” au fost văzuți astăzi pe străzile din Cahul.

„Poliția a blocat circulația vehiculelor pe bulevardul Victoriei. Este îngrădit accesul și a cetățenilor în zonă”, comunică sursa. Cea din urmă mai menționează că în regiune sunt parcate mai multe mașini ale poliției, fiind observați mascații de la „Fulger”.

„Polițiștii care stau pe perimetru sunt înarmați cu automate”, comunică Ziua de Azi.

FOTO Angajații de la „Fulger”, văzuți pe străzile din sudul țării. Poliția îndeamnă oamenii să-și păstreze calmul 
ziuadeazi.md
FOTO Angajații de la „Fulger”, văzuți pe străzile din sudul țării. Poliția îndeamnă oamenii să-și păstreze calmul 
ziuadeazi.md

Amintim că recent ofițerii Brigăzii de poliție cu destinație specială „Fulger” au fost mobilizați și la Comrat. Presa din Găgăuzia a publicat în dimineața de 18 august imagini în acest sens. Potrivit jurnaliștilor, aceștia erau echipați cu veste antiglonț și arme de foc.

Într-un comunicat de presă publicat ulterior, Inspectoratul General al Poliției a precizat că este vorba despre exerciții tactice, menite să verifice capacitatea de reacționare și intervenție a angajaților. Potrivit instituției, simulările vor avea loc în toată țara.

Cu privire la exercițiile ofițerilor la Comrat, bașcanul Găgăuziei Irina Vlah i-a cerut socoteală ministrei Afacerilor Interne, Ana Revenco. Vlah a spus că prezența acestora în regiune a stârnit panică și haos și a cerut informații oficiale care să motiveze prezența brigăzii în regiune.

La rândul ei, Revenco a dat asigurări că desfășurarea exercițiului nu ar fi fost posibilă fără un preaviz al administrației publice locale.

„Acest lucru a fost coordonat cu APL, deci se cunoștea despre el. De altfel, nu ar fi fost posibilă desfășurarea acestui exercițiu în alte condiții, pentru că a presupus un șir de exerciții în raport cu anumite clădiri. Lecția probabil învățată este de a comunica ceva mai înainte”, a declarat Revenco.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: