FOTO Care lideri de partide au mai fost la întrevederea cu Maia Sandu și ce s-a discutat? Precizările instituției prezidențiale 
Full Article 3 minutes read

FOTO Care lideri de partide au mai fost la întrevederea cu Maia Sandu și ce s-a discutat? Precizările instituției prezidențiale 

Președinția Republicii Moldova a publicat o declarație și imagini cu privire la întrevederea șefei statului Maia Sandu din 28 iunie cu reprezentanții mai multor partide. Potrivit instituției prezidențiale, s-a vorbit despre agenda europeană a țării, iar participanții la discuție au susținut necesitatea continuării dialogului și extinderea invitației și pentru alte formațiuni politice.

Reprezentanții Președinției au menționat că șefa statului a discutat cu „reprezentanții mai multor partide politice, care au declarat că optează pentru aderarea țării noastre la UE”.

„Agenda europeană a Republicii Moldova discutată de șefa statului și mai multe partide politice. (…) În cadrul discuțiilor, participanții au vorbit despre riscurile externe la adresa democrației din țara noastră și despre eforturile comune pe care le pot face partidele pro-europene pentru asigurarea ireversibilității cursului european”, se arată în declarația instituției prezidențiale.

La fel se menționează că „participanții la discuție au susținut necesitatea continuării dialogului pe această platformă și, eventual, extinderea invitației și pentru alte formațiuni politice”.

Potrivit imaginilor publicate de Președinție, la întrevederea cu șefa statului au fost inclusiv: Lilian Carp de la Partidul Acțiune și Solidaritate, Dragoș Galbur de la Partidul Național Moldovenesc, Ștefan Gligor de la Partidul Schimbării, Vasile Costiuc de la Partidului „Democrația Acasă”, Liviu Vovc de la Platforma „DA”, Alexandru Bujorean de la Liga Orașelor și Comunelor, Ruslan Codreanu de la Partidul „Puterea Oamenilor”, Anatolie Prohnițchi de la Partidul Verde Ecologist.

FOTO Care lideri de partide au mai fost la întrevederea cu Maia Sandu și ce s-a discutat? Precizările instituției prezidențiale 

FOTO Care lideri de partide au mai fost la întrevederea cu Maia Sandu și ce s-a discutat? Precizările instituției prezidențiale 

Zilele trecute, reprezentanții Președinției au confirmat pentru NM că pe 28 iunie șefa statului Maia Sandu va avea o discuție cu reprezentanții mai multor partide politice din Republica Moldova. Instituția prezidențială menționa că întrevederea va avea loc cu partidele „care se declară pro-europene” pentru a se identifica „noi modalități de conlucrare în vederea îndeplinirii agendei europene a țării noastre”.

„În urma discuțiilor care au avut loc în contextul Adunării „Moldova Europeană”, partidele politice care au declarat că optează pentru aderarea țării noastre la UE i-au solicitat Președintei Maia Sandu să organizeze mai frecvent întrevederi de acest gen”, a declarat pentru NM purtătoarea de cuvânt a Președintei Irina Gotișan.

De precizat că înainte de Adunarea Națională „Moldova Europeană” din 21 mai, șefa statului a avut o discuție cu Dorin Chirtoacă (PL), Vasile Costiuc (PDA), Ana Guțu (PUN), Dragoș Galbur (PNM), Igor Munteanu (CUB), Ruslan Codreanu (PPO), Ștefan Gligor (PS), Liviu Vovc (Platforma DA). Atunci reprezentanții Președinției declarau, într-un comunicat de presă, că șefa statului le-a spus reprezentanților partidelor politice că „locul nostru este în familia europeană și că depinde de toate partidele proeuropene ca aderarea la UE să devină un proiect de țară, susținut de către toți cetățenii noștri”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: