FOTO Caz tragic la Botanica. O femeie și fetița sa de 7 ani, arse cu acid de către soț
Full Article 3 minutes read

FOTO Caz tragic la Botanica. O femeie și fetița sa de 7 ani, arse cu acid de către soț

O femeie în vârstă de 37 de ani a fost stropită de soțul ei cu o substanță chimică în regiunea capului, provocându-i arsuri. Arsuri a suferit și fiica lor minoră, în vârstă de 7 ani. Ambele au fost preluate de ambulanță. Cazul a avut loc pe 28 februarie și a fost confirmat pentru NewsMaker de reprezentanții Poliției. Pe online, internauții s-au mobilizat pentru a colecta bani. Potrivit acestora, femeia se află în stare critică și cere ajutor. 

Cazul a fost făcut public pe rețelele de socializare în seara zilei de 19 martie. O femeie a scris că o mamă și fetița acesteia au suferit arsuri deosebit de grave, după ce au fost stropite cu acid.

Dragi prieteni, am primit apel de a ajuta un caz de o durere deosebită – o tânără mămică și fetița ei de doar 7 ani au fost stropite cu acid de soțul femeii. Mama e de o lună internată, stare critică! A fost în comă. Medicii au zis că e o minune că a rămas în viață. Arsuri până la os. Deja a suferit câteva intervenții. Urmează altele… Mama ne imploră să le fim alături. Nu are pe nimeni care le pot ajuta!”, se arată într-o postare pe rețelele de socializare.

Potrivit femeii care a făcut public cazul, pentru început este nevoie de „o canapea care se desface”, inclusiv „suplimente de proteine și vitamine”.

Patul pe care dormeau e ars de acid total. Inclusiv cearșafurile, pernele, plapuma. (…) Mămica e foarte slăbită”, se mai arată în postare.

Dacă îți dorești să faci o donație, o poți face AICI.

FOTO Caz tragic la Botanica. O femeie și fetița sa de 7 ani, arse cu acid de către soț

Pentru NewsMaker, șefa Secției comunicare și protocol din cadrul Inspectoratului General al Poliției (IGP) Diana Fetco a confirmat cazul și a menționat că la 28 februarie curent, polițiștii au fost alertați de un trecător că în plină stradă o femeie solicită ajutor. Cazul a avut loc în sectorul Botanica al capitalei.

Ajunși la fața locului, oamenii legii au stabilit preliminar că în urma unui conflict în familie, femeia de 37 de ani a fost stropită de către soțul acesteia cu o substanță chimică în regiunea capului, provocându-i arsuri. De asemenea, cu arsuri s-a ales și fiica minoră a acestora, cu vârsta de 7 ani, care se afla lângă mamă în acel moment. Ambele au fost preluate de ambulanță.

Potrivit reprezentantei IGP, pe caz a fost pornit un proces penal pentru tentativă de omor.

Suspectul de 56 de ani a fost reținut. Ținând cont de faptul că acesta are stabilită o diagnoză, acum se află sub supraveghere strictă într-o instituție medicală specializată până la expunerea specialiștilor despre starea sănătății acestuia, cu ulterioara adoptare a unei decizii legale. Potrivit legislației în vigoare, această infracțiune se pedepsește cu închisoare de până la 15 ani”, a menționat reprezentanta Inspectoratului.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: