FOTO Curtea locuinței, din Florești, a deputatei Larisa Novac – stropită cu vopsea: a fost sesizată poliția. Ce spun oamenii legii 
Full Article 3 minutes read

FOTO Curtea locuinței, din Florești, a deputatei Larisa Novac – stropită cu vopsea: a fost sesizată poliția. Ce spun oamenii legii 

Deputata Larisa Novac s-a plâns pe o rețea de socializare că, noaptea trecută, curtea locuinței sale din Florești a fost stropită cu vopsea. „După ce le-am deconspirat schemele de corupție electorală, ei ne amenință familiile, casele”, a menționat parlamentara, adăugând că a sesizat poliția. Pentru NewsMaker, Inspectoratul de Poliție din Florești a confirmat sesizarea depusă în acest sens. Ofițerul de presă al instituției a menționat că oamenii legii întreprind măsuri în documentarea cazului. 

„În această noapte, acasă, la Florești, pavajul din curte a fost stropit de răufăcători cu vopsea neagră. Uitați-vă ce fac ei – după ce le-am deconspirat schemele de corupție electorală, ei ne amenință familiile, casele. Ei vor să ne sperie intrând noaptea în curțile noastre. Ei atacă ce avem mai sfânt – casa și familia. (…) Poliția a fost sesizată și sunt sigură că răufăcătorii vor fi găsiți și pedepsiți”, a comunicat deputata Partidului de guvernare Acțiune și Solidaritate (PAS) Larisa Novac.

Contactată de NewsMaker, ofițerul de presă al Inspectoratului de Poliție Florești Lilia Harea a confirmat faptul că în dimineața zilei de 4 octombrie poliția a înregistrat o sesizare pe cazul dat.

„La moment se întreprind măsuri pentru stabilirea și documentarea cazului”, a declarat reprezentanta Inspectoratului.

FOTO Curtea locuinței, din Florești, a deputatei Larisa Novac - stropită cu vopsea: a fost sesizată poliția. Ce spun oamenii legii 

Facebook/Larisa Novac

Potrivit Cu Sens, Novac și-a început cariera în 2007 la Școala Profesională din orașul Florești, unde a lucrat timp de un deceniu profesoară de chimie. În paralel cu munca de pedagog, din 2014 a fost numită șefă adjunctă a Direcției Generale Educație din cadrul Consiliului raional Florești, funcție pe care a deținut-o până în 2020. Este membră a PAS, iar din 2019 conduce organizația teritorială Florești a acestei formațiuni. S-a ales cu un fotoliu în Legislativul de la Chișinău urmare a alegerilor din iulie 2021.

***

Amintim în acest sens că, la sfârșitul lunii septembrie curent, clădirile Ministerului Muncii și Protecției Sociale, Guvernului, Curții Supreme de Justiție și Teleradio-Moldova au fost vandalizate, prin stropire cu vopsea. Inspectoratul General al Poliției a declarat că în spatele acestor acțiuni ar fi un grup de tineri din țara noastră, care au fost recrutați și instruiți la Moscova pentru a vandaliza instituțiile statului, cu scop de destabilizare. Pe 27 septembrie, oamenii legii au reținut doi tineri cu vârsta de 20 și, respectiv, 21 de ani care au comis atacurile asupra Guvernului și Ministerului Muncii. Indivizii ar fi primit 5 000 de euro pentru atacul împotriva clădirii Executivului. Aceștia au fost arestați pentru 20 de zile. Pe 2 octombrie, ministrul Afacerilor Interne, Adrian Efros, a spus că peste 13 persoane care sunt suspectate de implicare în vandalizarea sediilor Guvernului, Curții Supreme de Justiție și Teleradio-Moldova au fost reținute. Detalii AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: