FOTO Doi copii – suprinși cum se scaldă în havuzul din parcul Valea Morilor. Reacția autorităților capitalei 
Full Article 2 minutes read

FOTO Doi copii – suprinși cum se scaldă în havuzul din parcul Valea Morilor. Reacția autorităților capitalei 

Pe online au apărut imagini cu tineri care se scaldă în havuzul Scării Cascadelor din parcul „Valea Morilor”. În reacție, autoritățile Chișinăului au atenționat că scăldatul în scara cascadelor cât și în havuzurile din oraș este strict interzis. Pretura sectorului Buiucani a menționat că aceste zone prezintă riscuri semnificative pentru sănătatea și siguranța copiilor.

„Pretura sectorului Buiucani atrage atenția cetățenilor că scăldatul în scara cascadelor din Parcul „Valea Morilor”, cât și în havuzurile din oraș este strict interzis. Aceste zone nu sunt destinate pentru îmbăiere și prezintă riscuri semnificative pentru sănătatea și siguranța copiilor. Reiterăm importanța respectării acestei interdicții pentru a preveni accidentele”, au comunicat reprezentanții Preturii sectorului Buiucani în seara zilei de 21 august.

FOTO Doi copii - suprinși cum se scaldă în havuzul din parcul Valea Morilor. Reacția autorităților capitalei 

Pretura sectorului Buiucani

Pe 17 iunie 2024, autoritățile capitalei au anunțat că persoanele care se vor scălda în bazinele acvatice din municipiu, în care acest lucru nu este permis, riscă să fie sancționate. Totodată s-a recomandat adulților să nu-și lase copiii să se scalde mult timp în havuzurile din capitală. Detalii AICI.

În aceeași lună, un copil de doar doi ani a ajuns la spital – infectat cu salmonella și alți viruși periculoși – după ce s-a bălăcit în havuzul de la intrarea în Parcul „Valea Trandafirilor” din Chișinău. Autoritățile capitalei au pus la îndoială că apa din fântânile arteziene ar fi un focar de infecţie. Totuși specialiștii Centrului de Sănătate Publică au prelevat probe. Detalii AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: