(FOTO) Dorin Recean a verificat cum stă vama Criva – Mămăliga la capitolul combaterea infracționalității transfrontaliere
Full Article 1 minutes read

(FOTO) Dorin Recean a verificat cum stă vama Criva – Mămăliga la capitolul combaterea infracționalității transfrontaliere

Premierul Dorin Recean a întreprins o vizită de inspecție la punctul de trecere a frontierei moldo-ucrainene Criva – Mămăliga. Șeful Guvernului a discutat cu conducerea postului vamal, a poliției de frontieră și ANSA despre măsurile de eficientizare a trecerii frontierei de stat cu Ucraina în maximă siguranță și confort pentru cetățeni și agenți economici.

De asemenea, premierul Recean s-a interesat despre măsurile întreprinse în vederea combaterii infracționalității transfrontaliere și asigurării integrității în rândul ofițerilor vamali și ai poliției de frontieră. Șeful Executivului a solicitat să fie găsite soluții pentru simplificarea procedurilor de control vamal, în condiții de maximă siguranță pentru cetățenii ambelor state.

Șeful Executivului a salutat activitatea misiunii EUBAM, care contribuie la sporirea controlului la frontieră și implementarea practicilor vamale în corespundere cu standardele UE.

Punctul de trecere a frontierei Criva – Mămăliga este primul în care s-a implementat conceptul de control comun la graniță cu Ucraina.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: