FOTO Frunze de plastic pe copacii unui scuar din Chișinău? Expert: Primăria a decis să „înverzească” arborii 
Full Article 2 minutes read

FOTO Frunze de plastic pe copacii unui scuar din Chișinău? Expert: Primăria a decis să „înverzească” arborii 

Mai multe plante din plastic au fost atașate pe copacii din scuarul „Mihai Eminescu” din Chișinău. Imaginile au fost postate pe rețelele de socializare de expertul în dezvoltare Roman Guneavîi. 

„O priveliște jalnică – aproape că nu au mai rămas copaci vii”, a scris Guneavîi pe rețelele de socializare, atașând și imagini din scuarul „Mihai Eminescu” din capitală. El a adăugat că în timp ce făcea fotografii cu copacii rămași a observat că „Primăria a decis să-i „înverzească””.

„A pus lângă copacii uscați ghivece cu plante și a încercat să le direcționeze de-a lungul copacilor… Interesantă creativitate. (…) În fotografii se observă că unele frunze sunt prea „verzi”. S-a dovedit că băieții de la Primărie au decis să atașeze frunze de plastic pe copacii uscați!!! Sincer, nu sunt cuvinte”, a menționat el.

„Nu știu în ce altă „primărie pro-europeană” au tăiat mai întâi majoritatea copacilor din parc, apoi își dau seama că și copacii rămași  s-au uscat și deodată cuiva îi vine o idee genială: Haideți pe copacii uscați să atârnăm frunze de plastic!!! Chișinăuienii oricum nu vor observa. (…) Nu știu cu ce ne vor mai surprinde angajații creativi ai Primăriei Chișinău înainte de alegeri. Poate veți începe să instalați și copaci de plastic în loc de cei tăiați”, a conchis Guneavîi.

NM a solicitat o reacție în acest sens de la reprezentanții Primăriei municipiului Chișinău. Deocamdată nu avem un răspuns.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: