FOTO Gata cu cele trei bilete în loc de unul, în troleibuze. Au fost puse în circulație noile tichete
Full Article 2 minutes read

FOTO Gata cu cele trei bilete în loc de unul, în troleibuze. Au fost puse în circulație noile tichete

De astăzi, în transportul public din Chișinău au apărut noile bilete pe care este indicat prețul de 6 lei pentru o călătorie. 

Începând cu 1 iulie curent, prețul unui bilet de călătorie cu troleibuzul sau autobuzul în raza municipiului Chișinău constituie 6 lei.

FOTO Gata cu cele trei bilete în loc de unul, în troleibuze. Au fost puse în circulație noile tichete

Facebook/Alex Trubca

Scumpirea i-a luat pe nepregătite pe taxatorii din Chișinău. Astfel, în loc de bilete cu valoarea nominală de 6 lei, călătorii au primit în iulie și august curent câte trei bilete cu valoarea veche, de câte doi lei. Regia Transport Electric a precizat că acest lucru va avea loc până când va fi epuizat stocul existent de bilete.

Amintim, Cancelaria de Stat a acționat în judecată decizia CMC privind majorarea tarifului pentru călătoriile cu transportul public din municipiul Chișinău. Reprezentanții instituției au solicitat suspendarea și anularea hotărârii care ar urma să intre în vigoare din 1 iulie. Decizia a fost criticată de primarul de Chișinău, Ion Ceban, care a calificat-o drept un „atac politic fără precedent asupra autonomiei locale”.

Întrunită pe 29 iunie în ședință, Comisia Situații Excepționale Chișinău a cerut Guvernului să renunțe la litigiu. Pe marginea subiectului s-a expus și Congresul Autorităților Locale din Moldova. Potrivit autorității, Cancelaria de Stat ar fi acționat „în exces”, iar cea mai bună soluție ar fi o înțelegere amiabilă între părți.

Din 1 iulie, prețul unui bilet de călătorie cu troleibuzul sau autobuzul în capitală și în suburbii constituie 6 lei. Prețul unui abonament lunar este de 234 de lei – pentru o lună; 594 de lei – pentru trei luni și 972 de lei – pentru șase luni. De asemenea, unele categorii de persoane beneficiază de facilități la procurarea abonamentelor, iar altele călătoresc gratuit.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: