(FOTO) Igor Grosu a discutat cu președintele Turciei despre provocările cauzate de războiul Rusiei în Ucraina
Full Article 2 minutes read

(FOTO) Igor Grosu a discutat cu președintele Turciei despre provocările cauzate de războiul Rusiei în Ucraina

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a avut pe 26 ianuarie o întrevedere oficială la Ankara cu Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdoğan. Oficialii au discutat despre eforturile Turciei în asigurarea coridorului de transportare a cerealelor din Ucraina.

Igor Grosu le-a mulțumit autorităților de la Ankara pentru ajutorul umanitar acordat țării noastre în 2022 în a face față crizei refugiaților și suportul acordat în cadrul reuniunilor Platformei de sprijin pentru Moldova.

Totodată, șeful legislativului a menționat că Republica Moldova este interesată în intensificarea schimburilor comerciale cu Turcia și atragerea investițiilor, precum și în consolidarea cooperării în sectorul energetic.

„Asigurarea securității energetice este un subiect prioritar pe agenda noastră și suntem interesați ca investitorii turci să vină în Republica Moldova cu proiecte de eficiență energetică și nu doar. Sunt convins că parteneriatul strâns dintre țările noastre ne va ajuta să depășim greutățile și incertitudinea cauzate de războiul din Ucraina care durează deja mai bine de 11 luni”, a informat Igor Grosu.

Președintele Erdogan a mulțumit pentru invitația de a participa la cea de-a doua ediție a reuniunii Comunității Politice Europene (EPC), care va avea loc la Chișinău la 1 iunie.

(FOTO) Igor Grosu a discutat cu președintele Turciei despre provocările cauzate de războiul Rusiei în Ucraina


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: