FOTO Incendiu la Bălți, la o fostă fabrică de cărămidă: 8 echipaje de salvatori și pompieri, cu tehnică a forțelor armate, intervin 
Full Article 2 minutes read

FOTO Incendiu la Bălți, la o fostă fabrică de cărămidă: 8 echipaje de salvatori și pompieri, cu tehnică a forțelor armate, intervin 

Incendiu la Bălți, într-o clădire a fostei fabrici de cărămidă. Opt echipaje de salvatori și pompieri intervin, după ce au fost alertate în după amiaza zilei de 12 noiembrie. La fața locului este implicată și tehnica din cadrul forțelor armate. Suprafața prealabilă afectată este de circa 50 metri pătrați de deșeuri din masă plastică. Pompierii intervin în forță pentru localizarea și lichidarea incendiului. 

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) a anunțat pe 12 noiembrie despre un „nivel sporit de intervenție a pompierilor la Bălți”.

În după amiaza zilei de 12 noiembrie, angajații IGSU din nordul țării au fost alertați de urgență pentru a interveni conform nivelului sporit la stingerea unui incendiu într-o clădire a fostei fabrici de cărămidă de pe strada Libertății nr.137 din municipiul Bălți. Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 15.48. Potrivit primelor informații, o suprafață extinsă de la etajul 1 a clădirii este cuprinsă de flăcări”, au declarat reprezentanții Inspectoratului.

Primele echipaje care au ajuns la fața locului au confirmat nivelul sporit de intervenție, au precizat reprezentanții Inspectoratului. Astfel pentru lucrări de lichidare a arderii, potrivit instituției, au fost trimise la destinație 8 echipaje de salvatori și pompieri.

Pe lângă echipele de pompieri la lichidarea incendiului este implicată tehnică din cadrul forțelor armate, dar și agenți economici din zonă. La moment, forțele antrenate întreprind lucrări de stingere a incendiului”, susțin reprezentanții Inspectoratului.

Victime nu au fost raportate, potrivit Inspectoratului.

Suprafața prealabilă afectată de incendiu este de circa 50 metri pătrați de deșeuri din masă plastică, care au fost depozitate în interiorul clădirii. Datorită intervenției operative a pompierilor cealaltă suprafață de peste 1300 metri pătrați nu a fost afectată”, a menționat instituția.

Se precizează că pompierii intervin în forță pentru localizarea și lichidarea incendiului: „Circumstanțele de izbucnire a focului urmează a fi stabilite ulterior”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: