FOTO Irina Vlah a participat la congresul PDCM, condus de Ion Chicu. Fostul premier: „Partidul a crescut considerabil”
Full Article 3 minutes read

FOTO Irina Vlah a participat la congresul PDCM, condus de Ion Chicu. Fostul premier: „Partidul a crescut considerabil”

Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei (PDCM), condus de fostul premier Ion Chicu, a desfășurat pe 11 iunie Congresul extraordinar. În cadrul evenimentului, potrivit reprezentanților partidului, s-au luat decizii ce țin de statutul și programul formațiunii, totodată au fost aleși noii reprezentanți ai organelor de conducere a formațiunii. La fel, PDCM a adoptat o rezoluție, prin care a venit cu mai multe solicitări către guvernare. De menționat că la eveniment au participat inclusiv bașcanul Găgăuziei Irina Vlah, dar și fostul premier Chiril Gaburici. 

Într-o declarație a partidului, de pe rețelele de socializare, se menționează că evenimentul a fost important „pentru continuitatea acțiunilor menite să consolideze echipa și să o crească, în vederea implicării politice active și constructive pentru cetățeni și țară”.

Partidul a declarat că, în cadrul Congresului, au fost adoptate „mai multe decizii importante ce țin de Statutul și Programul Partidului, ajustarea cadrului normativ și organizatoric de activitate și au fost aleși noii reprezentanți ai organelor de conducere ale formațiunii”.

Se menționează că liderul partidului Ion Chicu a declarat, în cadrul Congresului extraordinar, că în cei doi ani de la constituire „partidul a crescut considerabil”.

Astăzi, suntem un partid din rândurile căruia fac parte redutabili profesioniști din mai multe domenii, inclusiv educație, medicină, cultură, oameni de afaceri, administrație publică locală. În componența echipei noastre avem doi președinți de raioane, mai mulți vice-președinți de raioane, peste 25 de primari, mai mulți consilieri raionali și locali”, a menționat Chicu.

În aceeași declarație a PDCM se precizează că a fost adoptată o Rezoluție „cu privire la subminarea statului de drept și uzurparea puterii de stat în Republica Moldova, prin care au constatat degradarea semnificativă a situației generale în țară pe plan social, economic și politic”.

Totodată, Partidul a solicitat guvernării să „întreprindă în mod urgent și necondiționat mai multe acțiuni, printre care anularea stării de urgență, încetarea acțiunilor de imixtiune în exercitarea puterii judecătorești, asigurarea implementării recomandărilor Comisiei de la Veneția referitoare la reforma justiției, asigurarea condițiilor de desfășurare corectă și în termen a scrutinelor electorale”.

Potrivit imaginilor publicate de partid, la eveniment au participat inclusiv bașcanul Găgăuziei Irina Vlah, dar și fostul premier Chiril Gaburici. Reprezentanții Partidului nu au comunicat detalii despre prezența celor doi la Congresul extraordinar al formațiunii.

FOTO Irina Vlah a participat la congresul PDCM, condus de Ion Chicu. Fostul premier: „Partidul a crescut considerabil”

Facebook/Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei

FOTO Irina Vlah a participat la congresul PDCM, condus de Ion Chicu. Fostul premier: „Partidul a crescut considerabil”

Facebook/Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei

De menționat că Irina Vlah se află la cel de-al doilea mandat de bașcan al Găgăuziei. Își va încheia mandatul pe 19 iulie 2023. În aceeași zi, va avea loc inaugurarea Evgheniei Guțul în funcția de bașcan al Găgăuziei.

***

PDCM, condus de fostul premier Ion Chicu, a fost înregistrat la Agenția Servicii Publice în aprilie 2021.

Ion Chicu a devenit premier al Republicii Moldova pe 14 noiembrie 2019, după demiterea cabinetului de miniștri condus de Maia Sandu. Acesta a fost învestit cu voturile a 62 de deputați PSRM și PDM (înainte de plecările masive din PDM). Înainte de a prelua funcția de prim-ministru, Ion Chicu a fost consilierul președintelui Igor Dodon. Pe 23 decembrie 2020, Ion Chicu a demisionat din funcția de prim-ministru.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: