(FOTO) Ministerul Apărării susține că la exercițiile tactice din Moldova NU participă militari străini
Full Article 2 minutes read

(FOTO) Ministerul Apărării susține că la exercițiile tactice din Moldova NU participă militari străini

Ministerul Apărării dezminte informațiile apărute în spațiul public potrivit cărora la exercițiile tactice din Moldova, care se desfășoară de pe 24 ianuarie până pe 4 februarie, participă militari străini. Reprezentanții instituției informează că exercițiul are loc în conformitate cu planul de instruire al Armatei Naţionale pentru anul 2023 și nu au nicio legătură cu situația de securitate din regiune. 

Ministerul Apărării comunică că la antrenamente sunt implicați doar militari moldoveni, în termen și pe contract, iar exercițiul se desfășoară la nivel intern, fără prezența sau participarea militarilor/experților/observatorilor străini sau atașaților militari din țările NATO.

„Astfel de exerciții reprezintă un element important în sistemul de instruire al Armatei Naţionale, care contribuie la menţinerea unui nivel optim al pregătirii profesionale a militarilor şi al capacităţii de luptă a subunităţilor”, informează Ministerul Apărării.

Reprezentanții instituției susțin că societatea și reprezentanții mass-media au fost anunțați din timp despre desfășurarea exercițiului tactic, printr-un comunicat oficial difuzat pe pagina oficială a Ministerului Apărării la data de 23 ianuarie.

Potrivit autorităților centrale, astfel de exerciții de acest gen, cu implicarea trupelor și tehnicii militare, cu executarea tragerilor de luptă, se desfășoară periodic și planificat, în diferite garnizoane ale Armatei Naționale.

(FOTO) Ministerul Apărării susține că la exercițiile tactice din Moldova NU participă militari străini


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: