FOTO Morți și răniți într-o piață din Siria, la câțiva kilometri de granița cu Turcia: a explodat o mașină-capcană
Full Article 2 minutes read

FOTO Morți și răniți într-o piață din Siria, la câțiva kilometri de granița cu Turcia: a explodat o mașină-capcană

Cel puțin șapte persoane au fost ucise într-o piață din orașul Azaz, din nordul Siriei, unde pe 31 martie a explodat o mașină-capcană. Mai multe persoane au fost rănite, scrie BBC.

Orașul unde a avut loc explozia se află la șapte kilometri de granița cu Turcia.

Potrivit sursei, pe online, au fost publicate imagini cu clădiri avariate și o mașină în flăcări. În momentul exploziei, piața era plină cu oameni. Cel puțin șapte persoane au fost ucise. Printre morți se numără doi copii.

Sursa a menționat că orașul Azaz este controlat de forţe pro-turce, care luptă împotriva președintelui sirian Bashar al-Assad. Trupele turcești și forțele susținute de acestea controlează zone mari din Siria de lângă granița cu Turcia. Azaz găzduiește sediul Guvernului interimar sirian, un grup de opoziție care pretinde a fi autoritatea legitimă a țării. 

În octombrie 2016, 17 persoane au fost ucise într-un atac asupra unui punct de control aflat sub controlul opoziţiei. În noiembrie același an, 25 de persoane au fost ucise într-un atac cu mașină-capcană, la Azaz. În 2017, peste 40 de persoane au fost ucise la Azaz în rezultatul unei explozii a unei mașini-capcane în apropierea tribunalului orașului. Potrivit sursei, și-a luat responsabilitatea pentru atac gruparea Stat Islamic.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: