FOTO Noi treceri pietonale supraînălțate, amenajate în Chișinău. Pe ce străzi au apărut
Full Article 2 minutes read

FOTO Noi treceri pietonale supraînălțate, amenajate în Chișinău. Pe ce străzi au apărut

Noi treceri pietonale supraînălțate sunt amenajate, în aceste zile, în capitală, anunță Primăria Chișinău. Trei astfel de treceri pentru pietoni au fost construite pe strada Florilor din sectorul Rîșcani, în timp ce o altă trecere se află în proces de amenajare pe strada Matei Basarab din sectorul Ciocana al capitalei.  

UPDATE 19:30: Inițiativa municipalității a fost comentată de consilierul PAS din CMC, Dumitru Ivanov. Alesul local l-a acuzat pe edilul de Chișinău, într-o postare publică pe Facebook, de implementarea tardivă a proiectului.cțiunii PAS din CMC. „Încă din anul 2020 trebuiau amenajate 20 de asemenea treceri, iar Ion Ceban nu a ridicat un deget să implementeze acea dispoziție”, a scris Ivanov.

Potrivit autorităților municipale, în total, în anul curent, urmează a fi amenajate 22 treceri pietonale supraînălțate în mai multe sectoare ale orașului, preponderent în zonele unde se află mai multe instituții educaționale.

Primăria Chișinău anunță, de asemenea, că în această vară ar urma să fie inițiate lucrările de amenajare a spațiilor de refugiu pe trecerile pietonale, unde carosabilul are mai mult de 3 benzi de deplasare pe sens.

Amintim că prima trecere de acest fel a fost amenajată în anul trecut pe str. Florilor, în fața Liceului Teoretic „Ștefan cel Mare”, iar recent o trecere de pietoni de pe strada Miron Costin din capitală a fost securizată suplimentar cu butoane fotovoltaice încorporate. Echipamentul este o premieră pentru Chișinău.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: