Consilierii PAS nu se lasă impresionați de noile treceri pietonale din capitală: „Încă din anul 2020 trebuiau amenajate”
Full Article 2 minutes read

Consilierii PAS nu se lasă impresionați de noile treceri pietonale din capitală: „Încă din anul 2020 trebuiau amenajate”

Fracțiunea Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) din cadrul Consiliului Municipal Chișinău (CMC) a venit cu o reacție, după ce municipalitatea a anunțat că a amenajat mai multe treceri supraînălțate pentru pietoni în capitală. Consilierul municipal Dumitru Ivanov îl acuză pe edilul de Chișinău de implementarea tardivă a proiectului și susține că, de facto, acesta ar aparține fracțiunii PAS din CMC.

„Primarul s-a apucat de implementarea proiectului PAS privind siguranța pietonilor! Lăsând gluma la o parte, încă din anul 2020 trebuiau amenajate 20 de asemenea treceri, iar Ion Ceban nu a ridicat un deget să implementeze acea dispoziție. Mai mult, în 3 ani de zile a fost amenajă doar 1 sigură trecere de acest gen, număr de accidente cu implicarea pietonilor fiind unul alarmant! (…) Săptămâna trecută a fost votat de Consiliul municipal Chișinău un proiect de creștere a gradului de siguranță a pietonilor, proiect care a fost blocat de jumătate de an de unii funcționari publici din primărie! Acum e clar de ce a fost blocat proiectul, pentru ca primarul să o facă pe eroul”, a scris Ivanov pe Facebook.

De menționat că Primăria Chișinău a anunțat că a amenajat noi treceri pietonale supraînălțate, în aceste zile, în capitală. Trei astfel de treceri pentru pietoni au fost construite pe strada Florilor din sectorul Rîșcani, în timp ce o altă trecere se află în proces de amenajare pe strada Matei Basarab din sectorul Ciocana al capitalei. Potrivit autorităților municipale, în total, în anul curent, urmează a fi amenajate 22 treceri pietonale supraînălțate în mai multe sectoare ale orașului, preponderent în zonele unde se află mai multe instituții educaționale.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: