FOTO/VIDEO Gheață în nordul Moldovei. Cum va fi vremea în următoarele zile
Full Article 3 minutes read

FOTO/VIDEO Gheață în nordul Moldovei. Cum va fi vremea în următoarele zile

Mai mulți șoferi din nordul țării și-au găsit mașinile cu geamurile înghețate. Un strat de gheață s-a așternut inclusiv pe alte bunuri din gospodării. Imaginile au fost făcute în dimineața zilei de 11 octombrie, la Briceni. 

Serviciul Hidrometeorologic de Stat din Republica Moldova a declarat în ajun că vremea se anunță mai blândă, cu temperaturi în creștere, dar a îndemnat cetățenii să nu uite de pericolul înghețurilor nocturne care persistă.

În timpul nopții, temperaturile minime vor oscila între +1°C și +6°C, izolat înghețuri la suprafața solului de la -1°C până la -5°C și în aer de la -1°C până la -2°C. Maximele pe timpul zilei se vor situa în intervalul +15°C până la +20°C, oferindu-vă o vreme plăcută pentru activități în aer liber. Vă încurajăm să vă bucurați de această vreme frumoasă, dar să fiți pregătiți și pentru nopțile mai răcoroase”, au menționat reprezentanții Serviciului, cu referire la prognoza meteo pentru intervalul 10 octombrie, ora 21:00 – 11 octombrie, ora 21:00.

Precizăm că începând cu 9 octombrie și până pe 11 octombrie, pe teritoriul Republicii Moldova, a fost valabil Codul galben de înghețuri. Acesta a fost emis de Serviciul Hidrometeorologic de Stat pe 6 octombrie.

Potrivit datelor Serviciului Hidrometeorologic de Stat, la Chișinău, joi – pe 12 octombrie, maxima termică va urca până la +23 grade Celsius, iar minima va fi +7 grade Celsius. Pe parcursul acestei săptămâni, maxima termică va fi între +20 și +23 grade Celsius, iar minima între +7 și +11 grade Celsius

FOTO/VIDEO Gheață în nordul Moldovei. Cum va fi vremea în următoarele zile

meteo.md

În nordul țării, la Briceni, pe parcursul acestei săptămâni, maxima termică va fi între +17 și +20 grade Celsius, iar minima între +4 și +8 grade Celsius.

FOTO/VIDEO Gheață în nordul Moldovei. Cum va fi vremea în următoarele zile

meteo.md

La Cahul, pe parcursul acestei săptămâni, maxima termică va fi între +22 și +25 grade Celsius, iar minima între +9 și +13 grade Celsius.

FOTO/VIDEO Gheață în nordul Moldovei. Cum va fi vremea în următoarele zile

meteo.md

În acest context amintim că pe 5 octombrie, șeful interimar al Termoelectrica Iurie Razlovan a fost întrebat când va fi dat start sezonului de încălzire. Potrivit lui Razlovan, Termoelectrica poate conecta la căldură „chiar și acum dacă este cazul”, însă se orientează după cererile pe care le are și nu după o prevedere a autorităților locale.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: