FOTO/VIDEO Tauber susține că a dormit în fața Procuraturii: „A fost destul de frig. Am stat aici toată noaptea”
Full Article 3 minutes read

FOTO/VIDEO Tauber susține că a dormit în fața Procuraturii: „A fost destul de frig. Am stat aici toată noaptea”

Deputata Partidului „ȘOR” Marina Tauber ar fi înnoptat în corturile amplasate în fața Procuraturii Generale. Parlamentara susține că, împreună cu manifestanții partidului, au așteptat ca în dimineața zilei de 25 octombrie să-i întâmpine la muncă pe angajații instituției. „Dar vedem că șefii din clădirea aceasta încalcă legea”, a spus parlamentara. Cea din urmă a mai menționat că pe parcursul nopții „a fost destul de frig”, însă a ținut să menționeze că „orășelul schimbării va trăi aici până când procurorul general interimar și ceilalți din conducerea țării nu o să-și dea demisia”. 

„Păzesc procuratura de rău… Vom verifica dacă procurorul general interimar Ion Munteanu și ceilalți vin la timp la serviciu. Sper că procurorii nu vor intra prin ușa din spate”, a scris Tauber, pe Facebook, în seara zilei de ieri. 

FOTO/VIDEO Tauber susține că a dormit în fața Procuraturii: „A fost destul de frig. Am stat aici toată noaptea”

Facebook/Orășelul Schimbării

Potrivit unei înregistrări video, postată de Tauber, pe parcursul nopții oamenii legii le-au cerut manifestanților din fața Procuraturii să păstreze distanța în raport cu instituția. „Vă rog frumos, până la scară dacă este posibil să vă deplasați. (…) Dumneavoastră sunteți prea aproape de fereastră, de ușa procuraturii”, a spus un polițist către Tauber.

„Dacă dumneavoastră o să-mi arătați un document sau o să îmi spuneți numele și familia șefului care v-a dat indicația, eu o să mă gândesc. (…) Credeți că eu o să fur ceva?”, i-a răspuns Tauber polițistului.

În dimineața zilei de 25 octombrie, Tauber a menționat că pe parcursul nopții „a fost destul de frig”, însă manifestația din fața Procuraturii va continua.

„Bună dimineața Republica Moldova, cum vă este dispoziția? cum se simte orășelul nostru?”, s-a adresat Tauber manifestanților.

„Într-adevăr a fost destul de frig. Am stat aici toată noaptea. De dimineață am așteptat lumea să vină la ora 8 la lucru, dar vedem că șefii din clădirea aceasta încalcă legea în acest sens. Trebuie să continuăm să cerem demisia. Orășelul schimbării va trăi aici în fața Procuraturii Generale până când procurorul general interimar nu o să-și dea demisia, precum și ceilalți din conducerea țării noastre”, a conchis Tauber.

Amintim că pe 23 octombrie, în fața Procuraturii Generale mai mulți protestatari și simpatizanți ai Partidului „ȘOR” au instalat corturi. Ei cer alegeri parlamentare și prezidențiale anticipate.

De menționat că Marina Tauber a scăpat de arestul la domiciliu pe 18 octombrie, urmare a deciziei luate de magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana. Astfel, judecătorii au admis parțial demersul procurorilor de caz și au plasat-o pe Tauber sub control judiciar, pentru 30 de zile. Decizia a fost criticată ulterior de ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco. Potrivit lui, hotărârea ar demonstra, odată în plus, cât de „grave sunt lucrurile” în justiția moldovenească. Pe 19 octombrie, Procuratura Anticorupție a anunțat că a atacat cu recurs decizia primei instanțe la Curtea de Apel Chișinău.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: