Fracțiunea Platforma DA cere audierea conducerii ÎS Calea Ferată în cadrul Comisiei Economie, Buget și Finanțe
Full Article 1 minutes read

Fracțiunea Platforma DA cere audierea conducerii ÎS Calea Ferată în cadrul Comisiei Economie, Buget și Finanțe

Fracțiunea Platforma DA cere audierea conducerii ÎS Calea Ferată și a Agenției Proprietății Publice în cadrul Comisiei Economie, Buget și Finanțe. Potrivit vicepreședintelui Parlamentului, Alexandru Slusari, în cadrul ședinței se va discuta despre motivele care au condus la reținerile salariale și la concedierea în masă a angajaților.

„Vrem să cunoaștem exact care este situația financiară la una dintre cele mai mari întreprinderi de stat, ce motive reale au condus la reținerile salariale și la concedierea în masă a angajaților și dacă nu cumva se urmărește falimentarea intenționată a entității. Să analizăm și raportul auditului Curții de Conturi, precum și gradul de îndeplinire a recomandărilor acesteia de către conducerea întreprinderii de stat Calea Ferată,” a scris Slusari într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Amintim că angajații Căii Ferate din Moldova nu au mai primit salarii din octombrie 2020. Conducerea companiei leagă acest lucru de pandemia cu coronavirus, din cauza căreia volumul traficului de pasageri și mărfuri a scăzut. Mai mult, până la 1 martie vor fi concediați 258 de persoane de la întreprindere. Majoritatea sunt conductori ai trenurilor de călători.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: