„Franzeluța” anunță scumpirea întregului asortiment de pâine, cu excepția celei sociale
Full Article 2 minutes read

„Franzeluța” anunță scumpirea întregului asortiment de pâine, cu excepția celei sociale

Cel mai mare producător de pâine din Republica Moldova, societatea pe acțiuni „Franzeluța”, a anunțat pe 1 februarie creșterea prețurilor pentru întregul asortiment de pâine, cu excepția celei sociale, denumite „Chișinău”. De asemenea, cantitatea de producție a acestui tip de pâine va fi majorată.

Reprezentanții întreprinderii au dat vina pe majorarea tarifului pentru gaz pentru scumpirile operate.

Prin prisma cheltuielilor pe care le suportă S.A Franzeluța, întreprinderea a stabilit majorarea prețurilor la tot sortimentul de pâine, cu excepția pâinii sociale.  Ajustarea prețurilor este inevitabilă, întrucât costurile de până acum nu ajung la nivelul cheltuielilor de producere”, se arată în comunicatul de presă.

Potrivit reprezentanților întreprinderii, prețul pâinii a fost recalculat ținând cont de conjunctura de pe piață la achiziționarea tuturor materiilor prime, scumpirea gazelor naturale, carburanți, energie electrică și va fi afișat de la începutul lunii februarie.

În același timp, S.A. Franzeluța a decis suplimentarea volumului de producție a pâinii sociale în rețeaua de magazine specializate.

Astfel, începând cu 1 Februarie, producerea pâinii sociale „Chișinău” va fi majorată cu 54%, fără a modifica prețul final pentru consumatori.

Menționăm că ultimile ajustări de preț aplicate de „Franzeluța” S.A. la unele din produsele sale de panificație au avut loc în anul 2015.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: