Fura plăci de înmatriculare și șantaja proprietarii. „Afacerea” pusă la cale de un individ din capitală (VIDEO)
Full Article 1 minutes read

Fura plăci de înmatriculare și șantaja proprietarii. „Afacerea” pusă la cale de un individ din capitală (VIDEO)

Un tânăr de 29 de ani, locuitor al capitalei, a fost reținut de poliție pentru șantaj. Potrivit unui comunicat publicat pe 21 mai, pe parcursul lunii curente, bărbatul ar fi sustras plăcuțele de înmatriculare ale mai multor automobile înregistrate peste hotarele Republicii Moldova. Ulterior, acesta le cerea proprietarilor bani pentru a le returna.

Individul sustrăgea plăcile de înmatriculare, iar pe parbrizul mașinii lăsa un bilețel în care indica un număr de telefon și aplicația „Telegram”.  Apoi, le cerea proprietarilor suma de 2000 lei, pentru a le întoarce plăcuțele de înmatriculare.

Potrivit polițiștilor, bărbatul ar fi urmat acest scenariu în cel puțin 20 de cazuri. În cadrul audierilor, acesta și-a recunoscut vinovăția și a precizat că a acționat în sectoarele Botanica și Râșcani. Din banii obținuți, suspectul și-ar fi cumpărat o motocicletă.

Acesta a fost reținut pentru 72 de ore în Izolatorul Direcției de poliție mun. Chișinău. Conform legislație, el riscă de la 5 la 7 ani de închisoare cu amendă în mărime de la 42 500 la 67 500 lei.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: