Furculiță recunoaște că nu toți membrii PSRM au votat pentru crearea blocului electoral cu PCRM
Full Article 2 minutes read

Furculiță recunoaște că nu toți membrii PSRM au votat pentru crearea blocului electoral cu PCRM

Nu toți membrii Partidului Socialiștilor (PSRM) au fost de acord cu propunerea de a forma un bloc electoral cu Partidul Comuniștilor (PCRM). Declarația a fost făcută de către liderul fracțiunii PSRM, deputatul Corneliu Furculiță, în cadrul ediției din 12 mai a unei emisiuni de la NTV Moldova. Politicianul a precizat că unii socialiști s-au abținut de la vot, din cauza anumitor aspecte ale acordului dintre cele două partide.

„Decizia s-a discutat foarte mult timp în cadrul PSRM. Liderii partidului și-au exprimat în repetate rânduri opinia privind necesitatea creării unui astfel de bloc electoral. Evident, nu a fost o noutate, discutam despre asta de mult timp. (…) Am discutat toate avantajele și dezavantajele. Și practic unanim am adopat decizia privind crearea blocului electoral. A fost un număr mic de membri ai partidului care s-au abținut. Dar nu pentru că erau contra ideii. Posibil, nu erau de acord cu unele aspecte”, a declarat Furculiță.

Deputatul socialist a mai spus că PSRM și PCRM au dat uitării tuturor conflictelor anterioare în numele salvării suveranității Moldovei.

„Consider că unirea țelurilor anulează toate disensiunile anterioare. Chiar dacă vor exista, eu cred că vor fi numai constructive. Nu cred că își au locul supărările”, a completat Furculiță.

Potrivit lui Furculiță, invitația rămâne deschisă și pentru alte forțe politice de stânga cu viziuni orientate spre interesele naționale.

Amintim că, pe 12 mai, Igor Dodon și Vladimir Voronin au semnat documentul oficial de creare a blocului electoral PSRM-PCRM. Alegerile parlamentare anticipate sunt planificate pentru data de 11 iulie.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: