„Găgăuzia visurilor mele”. Vasile Bolea a explicat de ce a mers contra conducerii PSRM
Full Article 2 minutes read

„Găgăuzia visurilor mele”. Vasile Bolea a explicat de ce a mers contra conducerii PSRM

Deputatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BCS) Vasile Bolea consideră că decizia PSRM de a-l susține pe Grigorii Uzun la funcția de bașcan al Găgăuziei este „incorectă”. Acesta a declarat pentru NM că a acceptat să fie șef de campanie pentru un alt candidat, actualul deputat al Adunării Populare, Victor Petrov. 

Vasile Bolea a declarat pentru NM că a acceptat propunerea lui Petrov de a deveni șeful său de campanie: „Am primit listele pentru semnături și voi susține candidatul. Programul nostru se numește „Găgăuzia visurilor mele” și sunt sigur că multe dintre prevederi ar putea fi implementate la nivel de țară, pentru a fi „Moldova visurilor mele”.

În ceea ce privește diferența de opinii cu Partidul Socialiștilor, Bolea a menționat că a condamnat decizia comitetului executiv al formațiunii de a-l susține pe Grigorii Uzun, punct de vedere pe care și l-a exprimat în cadrul Consiliului republican. Mai mult, deputatul consideră că PSRM a luat o decizie „incorectă”.

„Statutul PSRM prevede două opțiuni: să participi la alegeri și să înaintezi un candidat. Dacă nu participi la alegeri, respectiv nu înaintezi un candidat. Nu există opțiunea de a susține un candidat. În ceea ce privește susținerea pentru Irina Vlah, la timpul respectiv, nu îmi amintesc să fi existat o decizie la nivel de consiliu republican. Mai ales că partidul s-a modernizat și a trecut prin reforme. S-a schimbat și statutul partidului”, a conchis Bolea.

Amintim că Victor Petrov și-a anunțat pe 10 martie intenția de a candida la funcția de bașcan. Acesta a făcut anunțul alături de deputatul BCS Vasile Bolea. Asta cu toate că, în ajun, secretarul executiv al PSRM Vlad Batrîncea a anunțat că PSRM îl va susține pe Grigorii Uzun la funcția de bașcan.

După decizia lui Bolea, PSRM a publicat o declarație prin care îi cere „să respecte hotărârea colegilor”.

„Comitetul Executiv va lua decizii în raport cu deputatul Vasile Bolea în conformitate cu statutul Partidului”, a menționat PSRM.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: