Bolea riscă să fie exclus din PSRM? Declarație: „Conducerea îi solicită să respecte hotărârea colegilor”
Full Article 1 minutes read

Bolea riscă să fie exclus din PSRM? Declarație: „Conducerea îi solicită să respecte hotărârea colegilor”

Comitetul Executiv al PSRM reinterează că, partidul a decis să acorde susținere politică candidatului independent Grigore Uzun la funcția de Bașcan al UTA Gagauzia. Iar în condițiile în care, socialistul Vasile Bolea a anunțat că îl susține pe Victor Petrov, conducerea PSRM îi solicită să respecte hotărîrea colegilor.

„Comitetul Executiv va lua decizii în raport cu deputatul Vasile Bolea în conformitate cu statutul Partidului”, a menționat PSRM într-un comunicat.

Amintim că, deputatul Adunării Populare a Găgăuziei Victor Petrov și-a anunțat pe 10 martie intenția de a candida la funcția de bașcan al Găgăuziei. Anunțul a fost făcut alături de deputatul socialist Vasile Bolea, care și-a anunțat susținerea anume pentru acest candidat. Asta cu toate că, în ajun, secretarul executiv al Partidului Socialiștilor (PSRM) Vlad Batrîncea a anunțat că socialiștii îl vor susține pe Grigorii Uzun, fost deputat al fracțiunii PSRM în Parlament.

Alegerile pentru funcția de bașcan sunt planificate pentru 30 aprilie. Politicienii care și-au anunțat intenția de a candida sunt Grigorii Uzun, Nicolai Dudoglo, Serghei Cimpoeș, Serghei Cernev, precum și foștii bașcani Mihail Formuzal și Dmitri Croitor.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: