Gavrilița, după ce o rachetă a căzut în apropiere de Briceni: Depunem eforturile ca să ținem situația sub control
Full Article 2 minutes read

Gavrilița, după ce o rachetă a căzut în apropiere de Briceni: Depunem eforturile ca să ținem situația sub control

Premierul Natalia Gavrilița spune că noul val de rachete asupra Ucrainei „generează consecințe directe și asupra țării noastre”. Oficialul declară că autoritățile depun toate eforturile ca să țină situația sub control și să nu admită riscuri pentru cetățeni.

„Dragi cetățeni, în Ucraina are loc un nou val de atacuri cu rachete care generează consecințe directe și asupra țării noastre. Am fost informată că în urmă cu puțin timp, o patrulă a Poliției de frontieră a descoperit componentele unei rachete în apropierea orașului Briceni. (…) În același timp, Moldelectrica anunță despre perturbații în sistemul energetic care ar putea duce la posibile deconectări”, scrie Gavrilița, pe Facebook.

„Vă rugăm să urmați recomandările organelor abilitate și să rămâneți în siguranță”, comunică premierul, adăugând că autoritățile depun „toate eforturile ca să țină situația sub control și să nu admită riscuri pentru pentru oameni”.

„Condamn cu fermitate aceste atacuri brutale asupra unor ținte civile din Ucraina și reiterez deplina noastră solidaritate cu poporul ucrainean în aceste clipe grele”, a conchis prim-ministra.

***

De menționat că în după amiaza zilei de astăzi, întregul teritoriu al Ucrainei a fost pus sub cod roșu din cauza alertei de raiduri antiaeriene. În context, Moldelectrica a avertizat că în Republica Moldova sunt posibile perturbări de furnizare a energiei electrice.

Potrivit presei din Ucraina, s-au auzit explozii în regiunile Odesa, Vinnița, Cerkasî și Kirovograd. Reprezentantul Forțelor Armate ale Ucrainei Iuri Ignat a spus că trupele ruse au lansat rachete din regiunile Volgodonsk, marea Neagră și marea Caspică. Ar fi vizate, în primul rând, obiective de infrastructură energetică.

La scurt timp, Ministerul Afacerilor Interne (MAI) al Republicii Moldova a anunțat că în apropierea orașului Briceni a fost descoperită o rachetă. Aceasta a fost depistată, într-o livadă, de o patrulă a poliției de frontieră. Zona a fost izolată. La fața locului sunt așteptate serviciile specializate ale Ministerului de Interne, Bombteh și IGSU.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: