Gavrilița, în Germania: Moldova este interesată să cumpere gaze naturale pe Platforma de achiziții comune a UE
Full Article 2 minutes read

Gavrilița, în Germania: Moldova este interesată să cumpere gaze naturale pe Platforma de achiziții comune a UE

Perspectivele de intensificare a colaborării dintre Republica Moldova și Landul federal Hessen au fost discutate la întrevederea prim-ministrei Natalia Gavrilița cu premierul Hessen, Boris Rhein. Natalia Gavrilița a avut o întrevedere bilaterală cu liderul grupului PPE din Parlamentul European, Președinte al Partidului Popular European, eurodeputatul Manfred Weber. Șefa Executivului a reiterat interesul Chișinăului pentru procurarea gazelor naturale pe Platforma de achiziții comune a UE. 

În discuțiile cu premierul Hessen, prim-ministra s-a referit la oportunitățile de extindere a cooperării pe dimensiunea economică, exprimând interesul Republicii Moldova în atragerea investitorilor din Landul Hessen. În acest sens, părțile au subliniat necesitatea de creare a unei platforme comune, prin intermediul căreia Republica Moldova va putea prezenta oamenilor de afaceri din Hessen oportunitățile investiționale ale țării noastre.

 „Republica Moldova este deschisă pentru investitori, iar Guvernul a întreprins mai multe măsuri pentru crearea unui climat investițional atractiv, astfel ca afacerile internaționale să găsească la noi condițiile necesare pentru extindere. Ne dorim să atragem noi domenii de investiții, cum ar fi produsele farmaceutice sau electronice„, a spus Natalia Gavrilița.

În discuții, șefa Executivului a apreciat cooperarea dintre Poliția Landului Hessen și Inspectoratul General al Poliției (IGP) din Republica Moldova, accentuând aportul părții germane în fortificarea capacităților Ministerului Afacerilor Interne (MAI). În timpul apropiat, IGP al MAI va recepționa o donație din partea Landului Hessen – două automobile și 100 de veste de protecție.

Prim-ministrul s-a întâlnit și cu liderul grupului PPE din Parlamentul European, Președinte al Partidului Popular European, eurodeputatul Manfred Weber. Natalia Gavrilița a reiterat interesul țării noastre pentru procurarea gazelor naturale pe Platforma de achiziții comune a UE.

„Accesul la această Platformă ne va permite să consolidăm procesul de asigurare a securității energetice a Republicii Moldova, afectată de șantajul Federației Ruse. În pofida faptului că am fost loviți dur de creșterea prețurilor și reducerea volumului de gaze naturale livrate de Gazprom, continuăm să privim cu fermitate în direcția unui viitor european”, a subliniat Natalia Gavrilița în cadrul discuțiilor.

Europarlamentarul Manfred Weber a reiterat susținerea Parlamentului European în implementarea agendei de reforme și a apreciat efortul Guvernului în procesul de gestionare a lanțului de crize care au lovit Moldova.

Gavrilița, în Germania: Moldova este interesată să cumpere gaze naturale pe Platforma de achiziții comune a UE

gov.md

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: