Gazprom a confirmat livrările de gaze către Moldova în iulie. Ceban: „Livrările din august sunt în discuție”
Full Article 1 minutes read

Gazprom a confirmat livrările de gaze către Moldova în iulie. Ceban: „Livrările din august sunt în discuție”

Moldovagaz nu a primit încă un răspuns clar de la concernul rus Gazprom cu privire la prelungirea perioadei de auditare a datoriei istorice. Șeful companiei, Vadim Ceban, a vorbit despre asta pe 5 iulie la emisiunea „Punctul pe Azi” de la postul TVR Moldova. Cu toate acestea, potrivit lui Ceban, Gazprom a confirmat livrările de gaze către Moldova în iulie, iar părțile discută despre livrări în august, notează NM.

„Oficial, nu am primit un răspuns foarte clar cu privire la prelungirea perioadei de audit. Am cerut prelungirea termenelor. Guvernul și-a asumat obligații de a efectua un audit. Suntem gata să oferim toate informațiile”, a spus Ceban.

Totodată, potrivit șefului Moldovagaz, Gazprom a confirmat livrările de gaze către Moldova în iulie. „Livrările din august sunt încă în discuție. Sper să fim de acord”, a adăugat el.

Amintim că, în aprilie, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale Andrei Spânu a spus că Gazprom ar putea opri livrările de gaze, întrucât Republica Moldova nu a avut timp să auditeze datoria istorică.

Termenul pentru audit, conform contractului, a expirat pe 1 mai.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: