GENDERDOC acuză poliția că ar fi insultat participanții la Marșul Pride: „Și-au permis comentarii degradante”
Full Article 1 minutes read

GENDERDOC acuză poliția că ar fi insultat participanții la Marșul Pride: „Și-au permis comentarii degradante”

Membrii GENDERDOC-M acuză forțele de ordine, dislocate pe traseul Marșului Pride din 19 iunie, că ar fi insultat și și-ar fi permis comentarii degradante față de participanții la eveniment. Într-o notă informativă făcută publică, GENDERDOC îndeamnă participanții Marșului Pride să raporteze cazurile de intimidare din partea poliției.

Într-o postare făcută publică pe Facebook, Centrul de informații GENDERDOC-M se arată „profund indignat” și „întristat” de faptul că unii reprezentanți ai forțelor de ordine „continuă să aibă o atitudine neadecvată față de participantele și participanții Marșului Pride”.

„Anumiți reprezentanți ai forțelor de ordine dislocați pe traseul Marșului Pride din 19 iunie și-au permis comentarii degradante față de participanți”, anunță GENDERDOC.

Contactat de NM, responsabilul de comunicarea cu mass-media din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, Daniel Mazepa, a precizat că va reveni cu o reacție pe marginea subiectului.

Precizăm că duminică, 19 iunie, la Chișinău a avut loc Marșul Solidarității – Pride 2022, organizat de comunitatea LGBT+ din Republica Moldova. Evenimentul a fost monitorizat de mai mulți polițiști, care au înconjurat membrii comunității. 


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.


Disclaimer! Redacția NM condamnă Condamnă apelurile de violență, dezumanizare, revanșism, xenofobie, discurs instigator la ură și exploatarea fobiilor dar și a prejudecăților, inclusiv în timpul războiului. Nu tolerăm manipulările îndreptate către divizarea oamenilor în „ai noștri” și „străini” în funcție de naționalitate, proveniență etnică, limbă, religie sau convingeri, sex, vârstă, posibilități limitate, viziuni, loc de trai, apartenență, orientare sexuală, etc. Misiunea noastră este informarea corectă a cititorilor despre ceea ce se întâmplă și susținerea principiilor drepturilor omului, toleranței, libertății de exprimare și gândire, diversitate, precum și respectarea drepturilor minorităților.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: