„Generatoarele speranței”. Peste 200 de orașe europene vor dărui Ucrainei generatoare electrice
Full Article 1 minutes read

„Generatoarele speranței”. Peste 200 de orașe europene vor dărui Ucrainei generatoare electrice

Peste 200 de orașe mari din Europa vor dona generatoare electrice pentru Ucraina, pentru a o ajuta să treacă cu bine de iarnă. Inițiativa „Generatoarele speranței” a fost propusă de către președinta Parlamentului European Roberta Metsola și primarul orașului italian Florența Dario Nardella. 

Proiectul are scopul de a asigura cu energie electrică principalele obiective strategice din Ucraina, inclusiv spitale, școli, stații de alimentare cu apă, centre de ajutor, aziluri și linii pentru legături telefonice.

„Parlamentul European și UE au demonstrat o solidaritate semnificativă față de Ucraina în domeniul umanitar, militar și financiar. Acum este nevoie de ajutor practic pentru a trece cu bine de iarnă”, a declarat Metsola.

Președinta Parlamentului European a îndemnat toate orașele, comunele și regiunile Europei să se alăture campaniei „Generatoarele speranței”.

Armata ucraineană a anunțat că, pe 23 noiembrie, Rusia a lansat asupra Ucrainei 70 de rachete de croazieră, 51 dintre care au fost doborâte. În afară de  rachete, Rusia a atacat orașele ucrainene cu 5 drone-kamikaze „Lanțet”, care au fost lansate din avioane și nave maritime din marea Neagră.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: