pleople.com

Globurile de Aur 2022. Kate Winslet, Nicole Kidman și Will Smith, printre câștigători

Cea de-a 79-a ediţie a galei de decernare a Globurilor de Aur s-a desfășurat în format virtual, fără public, din cauza pandemiei de coronavirus, potrivit Agerpres.

Evenimentul, care nu a fost televizat în acest an, a avut loc la hotelul Beverly Hilton din Los Angeles. Decernate pentru prima dată în 1944, Globurile de Aur recompensează cele mai bune interpretări şi producţii din industria cinematografică şi de televiziune, grupate în 25 de categorii. Iată lista câștigătorilor.

Nicole Kidman, cea mai bună actriţă într-un film dramatic

Nicole Kidman a câştigat premiul pentru cea mai bună actriţă într-un film dramatic la cea de-a 79-a ediţie a Globurilor de Aur, organizată duminică seară la Los Angeles, potrivit contului de Twitter al acestor trofee atribuite de Asociaţia Presei Străine de la Hollywood (HFPA).

La această categorie au fost nominalizate actriţele Jessica Chastain („The Eyes of Tammy Faye”), Olivia Colman („The Lost Daughter”), Nicole Kidman („Being the Ricardos”), Lady Gaga („House of Gucci”), Kristen Stewart („Spencer”).

Acesta este cel de-al patrulea Glob de Aur din palmaresul actriţei australiene. În 2021, premiul la această categorie a fost câştigat de Andra Day cu rolul din filmul „The United States vs Billie Holiday”.

Rachel Zegler – cea mai bună actriţă într-un film de comedie-musical

Actrița a câștigat trofeul cu rolul din producţia cinematografică „West Side Story”, informează contul de Twitter al acestor trofee decernate de Asociaţia Presei Străine de la Hollywood (HFPA).

La această categorie au fost nominalizate actriţele Marion Cotillard („Annette”), Alana Haim („Licorice Pizza”), Jennifer Lawrence („Don’t Look Up”), Emma Stone („Cruella”), Rachel Zegler („West Side Story”).

Acesta este primul Glob de Aur câştigat de Rachel Zegler, o tânără actriţă americană în vârstă de 20 de ani.

În 2021, Globul de Aur la această categorie a fost câştigat de Rosamund Pike pentru rolul din filmul „I Care A Lot”.

Michaela Jae Rodriguez, cea mai bună actriţă într-un serial-dramă

Michaela Jae Rodriguez a fost desemnată cea mai bună actriţă într-un serial dramatic graţie rolului interpretat în producţia de televiziune „Pose”, duminică seară, la cea de-a 79-a gală de decernare a Globurilor de Aur, atribuite de Asociaţia Presei Străine de la Hollywood (HFPA), potrivit contului de Twitter al acestor distincţii prestigioase.

La această categorie au fost nominalizate actriţele Uzo Aduba („In Treatment”), Jennifer Aniston („The Morning Show”), Christine Baranski („The Good Fight”), Elisabeth Moss („The Handmaid’s Tale”), Michaela Jae Rodriguez („Pose”).

Acesta este primul Glob de Aur câştigat de Michaela Jae Rodriguez, care a devenit totodată prima actriţă transgender recompensată cu un astfel de premiu.

În 2021, trofeul a revenit actriţei Emma Corrin pentru rolul interpretat în serialul „The Crown”.

Will Smith, cel mai bun actor într-un film dramatic

Will Smith a câştigat premiul pentru cel mai bun actor într-un film dramatic graţie rolului interpretat în pelicula „King Richard”, duminică seară, în cadrul celei de a 79-a ediţii a Globurilor de Aur, potrivit contului de Twitter al acestor trofee decernate de Asociaţia Presei Străine de la Hollywood (HFPA).

La această categorie au fost nominalizaţi actorii Mahershala Ali („Swan Song”), Javier Bardem („Being the Ricardos”), Benedict Cumberbatch („The Power of the Dog”), Will Smith („King Richard”), Denzel Washington („The Tragedy of Macbeth”).

Anul trecut, premiul aferent acestei categorii a fost câştigat de actorul Chadwick Boseman pentru rolul din filmul „Ma Rainey’s Black Bottom”.

Andrew Garfield, cel mai bun actor într-un film – comedie/musical

Andrew Garfield a câştigat duminică seară, în cadrul celei de a 79-a ediţii a Globurilor de Aur, premiul pentru cel mai bun actor într-un film de comedie /musical, informează contul de Twitter al acestor distincţii decernate de Asociaţia Presei Străine de la Hollywood (HFPA).

Andrew Garfield a câştigat Globul de Aur pentru rolul din filmul „Tick, Tick… Boom!” şi a concurat în această categorie cu actorii Leonardo DiCaprio („Don’t Look Up”), Peter Dinklage („Cyrano”), Cooper Hoffman („Licorice Pizza”) şi Anthony Ramos („In the Heights”).

Acesta este primul Glob de Aur din palmaresul actorului americano-britanic, după alte două nominalizări primite în 2011 („The Social Network”) şi în 2017 („Hacksaw Ridge”).

 

Jean Smart, cea mai bună actriţă într-un serial – comedie/musical

Jean Smart a fost desemnată cea mai bună actriţă într-un serial TV – comedie/musical graţie interpretării sale din producţia de televiziune „Hacks”, duminică seară, la cea de-a 79-a gală de decernare a Globurilor de Aur, atribuite de Asociaţia Presei Străine de la Hollywood (HFPA), relatează contul de Twitter al evenimentului.

La această categorie au concurat actriţele Hannah Einbender („Hacks”), Elle Fanning („The Great”), Issa Rae („Insecure”), Tracee Ellis Ross („black-ish”), Jean Smart („Hacks”).

Acesta este primul Glob de Aur din cariera actriţei Jean Smart, care are în palmares şi patru premii Primetime Emmy.

În 2021, premiul aferent acestei categorii a fost câştigat de Catherine O’Hara, pentru rolul interpretat în serialul ” Schitt’s Creek ”

În 2021, premiul acestei categorii a fost câştigat de actorul Sacha Baron Cohen cu rolul din filmul „Borat Subsequen Moviefilm”.

Jason Sudeikis, cel mai bun actor într-un serial – comedie/musical

Jason Sudeikis a câştigat Globul de Aur pentru cel mai bun actor într-un serial TV – comedie/ musical la cea de-a 79-a gală de decernare a acestor distincţii prestigioase, atribuite duminică seară la Los Angeles de Asociaţia Presei Străine de la Hollywood (HFPA), potrivit contului de Twitter al evenimentului.

La această categorie au concurat actorii Anthony Anderson („Black-ish”), Nicholas Hoult („The Great”), Steve Martin („Only Murders in the Building”), Martin Short („Only Murders in the Building”), Jason Sudeikis („Ted Lasso”).

În 2021, premiul acestei categorii a fost atribuit tot actorului Jason Sudeikis pentru interpretarea sa din serialul „Ted Lasso”.

 

„Hacks” a câştigat premiul pentru cel mai bun serial-comedie/musical

„The Underground Railroad”, cea mai bună miniserie/ lungmetraj TV

„West Side Story”, desemnat cel mai bun film – comedie/musical

Lungmetrajul „West Side Story” a câştigat duminică seară, în cadrul celei de a 79-a ediţii a Globurilor de Aur, premiul pentru cel mai bun film la categoria comedie/musical, potrivit contului de Twitter al evenimentului.

Pelicula, regizată de Steven Spielberg, a concurat la această categorie cu filmele „Cyrano”, „Don’t Look Up”, „Licorice Pizza” şi „Tick, Tick … Boom!”.

În 2021, Globul de Aur pentru cel mai bun film – comedie/musical a revenit producţiei cinematografice „Borat Subsequent Moviefilm”.

 

„Succession” a câştigat premiul pentru cel mai bun serial-dramă

Producţia de televiziune „Succession” a câştigat premiul pentru cel mai bun serial dramatic la cea de-a 79-a gală a Globurilor de Aur, atribuite duminică seară de Asociaţia Presei Străine din Hollywood (HFPA), relatează contul de Twitter al acestor trofee.

La categoria „cel mai bun serial – dramă” au fost nominalizate producţiile de televiziune „Lupin”, „The Morning Show”, „Pose”, „Squid Game”, „Succession”.

Anul trecut, Globul de Aur pentru cel mai bun serial dramatic a fost câştigat de producţia TV „The Crown”.

 

„The Power of the Dog”, desemnat cel mai bun film – dramă

Lungmetrajul „The Power of the Dog” a câştigat premiul pentru cel mai bun film dramatic la cea de-a 79-a ediţie a Globurilor de Aur, organizată duminică seară la Los Angeles, potrivit contului de Twitter al acestor trofee atribuite de Asociaţia Presei Străine de la Hollywood (HFPA).

Pelicula „The Power of the Dog”, regizată de cineasta Jane Campion, a concurat la această categorie cu producţiile cinematografice „Belfast”, „CODA”, „Dune” şi „King Richard”.

În 2021, Globul de Aur la categoria „cel mai bun film – dramă” a fost câştigat de lungmetrajul „Nomadland”, regizat de cineasta Chloe Zhao

Cea mai bună actriţă într-o miniserie/lungmetraj TV: Kate Winslet („Mare of Easttown”)

https://www.youtube.com/watch?v=bm7RmpzCeyk&ab_channel=HBO

Cel mai bun actor într-o miniserie/lungmetraj TV: Michael Keaton („Dopesick”)

Cel mai bun actor în rol secundar într-un serial, miniserie sau lungmetraj TV: O Yeong-su („Squid Game”)

Cel mai bun lungmetraj de animaţie: „Encanto”

 

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

telegraf.news

Apel către Maia Sandu să nu promulge Legea cu privire la medicamente: „Acordă prioritate intereselor financiare ale marilor companii farmaceutice”

Cincisprezece reprezentanți ai societății civile și comunității profesionale medicale au publicat pe 3 iulie o adresare către președinta țării, Maia Sandu, în care îi cere să nu promulge noua Lege cu privire la medicamente, adoptată de Parlament în lectură finală luna trecută. Potrivit semnatarilor, că textul legii „acordă prioritate intereselor financiare ale marilor companii farmaceutice, în detrimentul sănătății oamenilor”.

Noi, reprezentanți ai organizațiilor societății civile și ai comunității profesionale din Republica Moldova, ne exprimăm profunda îngrijorare față de faptul că proiectul de lege cu privire la medicamente nr. 38 din 12 februarie 2025 a fost adoptat de Parlament la 19 iunie 2025 fără desfășurarea unor consultări publice corespunzătoare și fără a ține cont de recomandările argumentate din partea societății civile. Deși au fost transmise numeroase solicitări în anii 2024 și 2025, Ministerul Sănătății și Parlamentul nu au organizat discuții publice și incluzive privind textul proiectului de lege cu privire la medicamente, încălcând astfel principiile de transparență și participare consfințite atât în legislația națională, cât și în standardele internaționale”, se arată în adresare.

Potrivit documentului, propunerile formulate de societatea civilă „nu au fost luate în considerare”, textul legii adoptat de Parlament ar încălca standardele internaționale în domeniul dreptului la sănătate și nu ar corespunde angajamentelor asumate de Republica Moldova în raport cu UE.

Ne îngrijorează în mod deosebit faptul că legea cu privire la medicamente adoptată acordă prioritate intereselor financiare ale marilor companii farmaceutice, în detrimentul sănătății oamenilor, ceea ce contravine articolului 1 din Constituția Republicii Moldova, potrivit căruia demnitatea umană, drepturile și libertățile omului constituie valori supreme și sunt garantate de stat. De asemenea, legea adoptată contravine articolului 313 din Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană, care prevede că sănătatea publică trebuie să prevaleze asupra intereselor comerciale.

Legea adoptată nu prevede mecanisme eficiente pentru asigurarea unui echilibru între protecția drepturilor de proprietate intelectuală (brevete) și dreptul la accesul medicamentelor necesare. Republica Moldova, în calitate de stat membru al Organizației Mondiale a Comerțului (OMC), are dreptul de a utiliza aceste mecanismele prevăzute de Acordul privind aspectele legate de comerț ale drepturilor de proprietate intelectuală (Acordul TRIPS) și Declarația de la Doha, însă aceste instrumente nu au fost reflectate corespunzător în textul legii adoptate”, se mai arată în adresare.

Astfel, semnatarii solicită președintei Maia Sandu să promulge Legea cu privire la medicamente în forma sa actuală și să o transmită Parlamentului pentru reexaminare, cu luarea în considerare a obiecțiilor și recomandărilor formulate de societatea civilă.

Adresarea către șefa statului a fost semnată de:

  • Ruslan Poverga, Director Executiv, Asociația Obștească „Inițiativa Pozitivă”;
  • Ana Cerneva, Membru Asociației Obștești `Rețeaua Națională de Dezvoltare Rurală LEADER”;
  • Liudmila Untura, AO CREDINȚA (membrul Liga PTH RM);
  • Ilia Trombițki, AO ECO-TIRAS;
  • Olga Antonova, Administrator, AO Asociația pentru Transparența și Apărare Drepturilor Omului „CETĂȚEAN ACTIV”;
  • Lela Metreveli, Director, A.O. Ambasada Drepturilor Omului (Human Rights Embassy);
  • Ala Revenco, Director executiv, AO „Părinți Solidari”;
  • Angela Frolov, Directoare, AO Centrul de Informații GENDERDOC-M;
  • Ala Iațco, Președinta, AO Uniunea pentru Echitate și Sănătate;
  • Vasile Cocîrla, Membru de board, AO Consiliul Național al Tineretului din Moldova (CNTM);
  • Galina Climov, Director Executiv, Alianța Organizațiilor pentru Persoane cu Dizabilități din Republica Moldova (AOPD);
  • Vanu Jereghi, Director Executiv, Institutul pentru Drepturile Omului din Moldova (IDOM);
  • Natalia Vilcu-Bajurean, Asociația părinților copiilor cu cancer „Viața fără leucemie”;
  • Victor Izbaș, AO „IV ANIMO”;
  • Roman Andriiv, Director strategic, AO Platforma Națională a Tinerilor pentru Participare Activă.
Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: