Grecianîi, în ședință cu membrii guvernului interimar. S-a luat act de decizia Curții Constituționale
Full Article 2 minutes read

Grecianîi, în ședință cu membrii guvernului interimar. S-a luat act de decizia Curții Constituționale

Speakerul Zinaida Greceanîi a convocat o ședință de lucru cu participarea membrilor Guvernului în exercițiu, în frunte cu prim-ministrul interimar Aureliu Ciocoi. Oficialii au luat act de decizia Curții Constituționale privind neconstituționalitatea stării de urgență.

x

Participanții la ședință au luat act de decizia Curții Constituționale cu privire la neconstituționalitatea Hotărârii Parlamentului privind declararea stării de urgență pe întreg teritoriul Republicii Moldova, în perioada 1 aprilie – 30 mai 2021.

S-a constatat faptul că măsurile de susținere socială a populației, urmare a deciziei respective, devin  nule, iar în consecință Parlamentul și Guvernul trebuie să identifice noi soluții pentru a sprijini păturile defavorizate.

De asemenea, a fost evaluată desfășurarea campaniei de imunizare, inclusiv informațiile privind stocul de vaccinuri disponibile și necesitatea accelerării ritmului de vaccinare, pentru a oferi securitate maximă cetățenilor.

Speakerul și membrii Guvernului au examinat, de asemenea, situația economică curentă.

Amintim că, pe 28 aprilie, Curtea Constituțională a examinat sesizările depuse de deputații Sergiu Litvinenco, Veronica Roșca și Octavian Țîcu. Magistrații au ajuns la concluzia că decizia din 31 martie a majorității parlamentare formate din PSRM și Platforma „Pentru Moldova” a fost luată în discordanță cu normele constituționale.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: