Grecianîi, în ședință cu membrii guvernului interimar. S-a luat act de decizia Curții Constituționale
Full Article 2 minutes read

Grecianîi, în ședință cu membrii guvernului interimar. S-a luat act de decizia Curții Constituționale

Speakerul Zinaida Greceanîi a convocat o ședință de lucru cu participarea membrilor Guvernului în exercițiu, în frunte cu prim-ministrul interimar Aureliu Ciocoi. Oficialii au luat act de decizia Curții Constituționale privind neconstituționalitatea stării de urgență.

Participanții la ședință au luat act de decizia Curții Constituționale cu privire la neconstituționalitatea Hotărârii Parlamentului privind declararea stării de urgență pe întreg teritoriul Republicii Moldova, în perioada 1 aprilie – 30 mai 2021.

S-a constatat faptul că măsurile de susținere socială a populației, urmare a deciziei respective, devin  nule, iar în consecință Parlamentul și Guvernul trebuie să identifice noi soluții pentru a sprijini păturile defavorizate.

De asemenea, a fost evaluată desfășurarea campaniei de imunizare, inclusiv informațiile privind stocul de vaccinuri disponibile și necesitatea accelerării ritmului de vaccinare, pentru a oferi securitate maximă cetățenilor.

Speakerul și membrii Guvernului au examinat, de asemenea, situația economică curentă.

Amintim că, pe 28 aprilie, Curtea Constituțională a examinat sesizările depuse de deputații Sergiu Litvinenco, Veronica Roșca și Octavian Țîcu. Magistrații au ajuns la concluzia că decizia din 31 martie a majorității parlamentare formate din PSRM și Platforma „Pentru Moldova” a fost luată în discordanță cu normele constituționale.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: