Grosu s-a văzut cu moldoveni stabiliți în Italia: le va aborda problemele cu oficialii italieni 
Full Article 3 minutes read

Grosu s-a văzut cu moldoveni stabiliți în Italia: le va aborda problemele cu oficialii italieni 

Președintele Parlamentului Igor Grosu efectuează o vizită în Italia, în perioada 4-7 iunie 2023. Oficialul de la Chișinău a avut deja o discuție cu unii moldoveni care locuiesc în regiunea Padova și Milano. Diaspora din Italia mereu a fost activă și implicată în cele mai decisive momente pentru soarta Republicii Moldova, a spus Grosu, urmare a discuției. Totodată, el a declarat că împreună cu moldovenii din Italia a identificat „mai multe probleme cu care se confruntă” și le va aborda zilele viitoare cu oficialii italieni. 

Așa cum era de așteptat, am cunoscut oameni foarte conectați cu situația din țară și interesați de ce se întâmplă acasă. Diaspora din Italia mereu a fost activă și implicată în cele mai decisive momente pentru soarta Republicii Moldova. Și acum, la 21 mai, sute de moldoveni din diferite orașe ale Italiei, au spus răspicat că Moldova este europeană și că locul țării noastre este în rândul țărilor libere din Uniunea Europeană”, a scris Grosu, pe rețelele de socializare.

El a menționat că a discutat cu moldovenii stabiliți în Italia „despre situația din Republica Moldova, despre problemele generate de război și despre reforme”.

Suntem conștienți că unele procese durează mai mult și că ne dorim ca totul să se întâmple cu pași mai rapizi, dar lucrurile se mișcă deja. Zilele trecute, Uniunea Europeană a anunțat sancționarea a unor cetățeni moldoveni care au amenințat stabilitatea și securitatea țării noastre. Uniunea Europeană ne ajută să-i oprim pe cei care vor să destabilizeze țara și să ne blocheze viitorul. Toți cei care au sărăcit și au trădat interesul național de-a lungul anilor, vor răspunde în fața legii. Și la 1 iunie, o lume întreagă a văzut că Republica Moldova nu este singură, se poate bucura de parteneri puternici în parcursul nostru european”, a adăugat oficialul de la Chișinău.

Președintele Parlamentului a mai spus că împreună cu moldovenii stabiliți în Italia a identificat „mai multe probleme cu care se confruntă” – „și pe care le voi aborda în cadrul discuțiilor pe care le voi avea zilele viitoare cu oficialii italieni”.

***

În cadrul vizitei sale oficiale, Igor Grosu se va întâlni cu conducerea Parlamentului Italiei – președintele Senatului, Ignazio La Russa și președintele Camerei Deputaților Lorenzo Fontana.

Agenda vizitei include discuții cu parlamentarii din comisiile pentru politică externă din Senat și Camera Deputaților, precum și cu viceministrul Afacerilor Externe Edmondo Cirielli.

Președintele Parlamentului Igor Grosu va mai participa la inaugurarea Grupului parlamentar de prietenie moldo-italian, care a fost constituit recent în Parlamentul Italiei. La Roma, șeful legislativului va discuta despre oportunitățile de investiții în Republica Moldova cu reprezentanții mai multor companii italiene.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: