Guvernul a alocat peste 60 mln lei pentru achitarea cotei de membru față de organizațiile internaționale și regionale
Full Article 2 minutes read

Guvernul a alocat peste 60 mln lei pentru achitarea cotei de membru față de organizațiile internaționale și regionale

În anul 2022, Republica Moldova urmează să achite cote de membru față de 69 de organizații internaționale și regionale.  În acest sens, din bugetul de stat se alocă 62,4 milioane lei. În cadrul ședinței din 12 ianuarie, Guvernul a aprobat proiectul hotărârii cu privire la achitarea din bugetul de stat pe anul 2022 a cotelor de membru și a datoriilor Republicii Moldova față de organizațiile internaționale și regionale.

Din lista organizațiilor internaţionale şi regionale fac parte cinci organizații parlamentare, 57 de instituţii internaţionale şi şapte structuri ale Comunităţii Statelor Independente (CSI).

Respectiv, la asigurarea angajamentelor financiare anuale obligatorii ale Republicii Moldova, pentru organizațiile internaționale parlamentare se vor aloca cca 6 milioane de lei, pentru instituțiile internaționale cca 50,7 milioane lei, iar pentru organizațiile CSI cca 5,6 milioane lei.

Onorarea angajamentelor financiare faţă de organismele internaţionale şi regionale, la care Republica Moldova este parte, este un obiectiv important în procesul de promovare a politicii externe şi a imaginii pozitive a ţării ca partener credibil, precum și în valorificarea potenţialului de membru în cadrul structurilor internaţionale.

Repartizarea alocațiilor bugetare a fost efectuată în strictă conformitate cu prevederile legislației naționale și în concordanță cu solicitările de plată recepționate din partea autorităților publice responsabile de colaborarea cu organizațiile internaționale vizate.

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: