Guvernul a aprobat indexarea pensiilor cu 6%. Câți bani vor primi bătrânii din Moldova, de la 1 aprilie
Full Article 1 minutes read

Guvernul a aprobat indexarea pensiilor cu 6%. Câți bani vor primi bătrânii din Moldova, de la 1 aprilie

Cabinetul de miniștri a aprobat, în ședința din 26 martie, indexarea pensiei, din 1 aprilie, cu 6%. Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Alexei Buzu, a anunțat că urmare a indexării, pensia minimă va constitui, din această dată, 2778 de lei.

Potrivit Guvernului, mărimea medie a pensiei pentru limita de vârstă va crește, din 1 aprilie, cu 249 de lei. Aceasta urmează să se majoreze, după indexare, de la 2067 la 3926 de lei.

Comparativ cu anul 2021, pensia medie pentru limită de vârstă a crescut de la 2067 la 3926 de lei, ceea ce constituie 90%, iar pensia minimă a crescut de la 1143 la 2778 de lei, o creștere de 143%. Potrivit comunicatului citat, în ambele cazuri, creșterea cumulativă a depășit considerabil inflația cumulativă pentru aceeași perioadă.

Indexarea pensiilor se va realiza pentru circa 679 963 de beneficiari, inclusiv 528 666 de beneficiari de pensii pentru limită de vârstă și 98 823 de beneficiari de pensii de dizabilitate.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: