Guvernul a numit un șef interimar la Serviciul Vamal: cine este Viorel Doagă
Full Article 2 minutes read

Guvernul a numit un șef interimar la Serviciul Vamal: cine este Viorel Doagă

Interimatul funcției de director al Serviciului Vamal va fi asigurat de Viorel Doagă. Anterior, Doagă a mai asigurat interimatul la instituția vamală. Numirea acestuia a fost aprobată la ședința Guvernului din 10 aprilie și are loc după ce fosta șefie a instituției Igor Talmazan și-a anunțat demisia. Premierul Dorin Recean a menționat că apreciază „integritatea și corectitudinea lui Igor Talmazan” și că ar fi „un exemplu pentru funcționarii publici”. 

Ministrul Finanțelor Petru Rotaru a propus la ședința de Guvern eliberarea lui Igor Talmazan din funcția de director al Serviciului Vamal, din data de 10 aprilie 2024. Totodată, ministrul a propus ca Viorel Doagă să asigure interimatul pentru funcția de șef al Serviciului Vamal.

„Domnul Doagă are o experiență de circa 20 de ani în cadrul Serviciului Vamal. A activat în diferite funcții și cunoaște domeniul foarte bine. Totodată în 2019 dumnealui a asigurat interimatul Serviciului Vamal. Astfel pentru o perioadă determinată să-i propunem domnului Viorel Doagă să asigure acest interimat”, a comunicat ministrul.

La rândul său, premierul Dorin Recean a spus că Igor Talmazan este „un exemplu pentru funcționarii publici”. „Vreau să apreciez integritatea și corectitudinea domnului Igor Talmazan”, a comunicat Recean.

Amintim, pe 4 aprilie 2024, Igor Talmazan și-a anunțat demisia din funcția de director al Serviciului Vamal. Talmazan a spus că își asumă atât reușitele „dar mai ales eșecurile”. „Consider că, în calitate de conducător al instituției, este necesar să-mi depun în semn de onoare demisia și să mă retrag din funcția de director al Serviciului Vamal”, a menționat el. Talmazan a deținut funcția de director al Serviciului Vamal în perioada septembrie 2021 – noiembrie 2022. A fost numit din nou în funcție pe 20 februarie 2023.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: