Guvernul dăruiește primăriilor din Moldova steagul UE. Drapelul va putea fi arborat alături de cel național
Full Article 2 minutes read

Guvernul dăruiește primăriilor din Moldova steagul UE. Drapelul va putea fi arborat alături de cel național

Primăriile din Moldova vor arbora drapelul UE pe edificiile lor. În acest scop, Guvernul Republicii Moldova va oferi, gratis, administrațiilor locale steagul Uniunii Europene.

„Pentru a susține dorința națională, de a fi parte din marea familie europeană, Ministerul Culturii va oferi cu titlu gratuit, primăriilor din întreaga țară, drapelul Uniunii Europene și cel al Republicii Moldova. Prin acest simbol celebrăm identitatea noastră europeană și spunem „Bun-venit, Europa, la noi acasă!”, fiind pregătiți să întâmpinăm cei 50  de președinți, prim-miniștri și oficiali europeni în cadrul EPCMoldova”, se arată în comunicat.

Amintim că, pe 1 iunie, în Republica Moldova se va desfășura un eveniment istoric, fără precedent pentru țara noastră – Summitului Comunității Politice.

La eveniment sunt așteptați circa 50 de președinți și șefi de guverne, precum și conducătorii Uniunii Europene. Liderii întruniți la Chișinău vor pune în discuție eforturile comune pentru pace, în contextul războiului din Ucraina și al crizelor conexe, apărarea democrației, consolidarea securității energetice și reziliența statelor europene.

Organizarea Summitului Comunității Politice Europene din 1 iunie va fi finanțată din bugetul de stat, iar o parte din cheltuieli vor fi acoperite de către Consiliul Uniunii Europene. Evenimentul se va desfășura la Castelul Mimi din satul Bulboaca, Anenii Noi.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: