Guvernul exclude factorul uman în procesul de acordare a compensațiilor la energie. Cum va funcționa platforma compensații.gov.md
Full Article 1 minutes read

Guvernul exclude factorul uman în procesul de acordare a compensațiilor la energie. Cum va funcționa platforma compensații.gov.md

Guvernul a aprobat astăzi, 5 octombrie, conceptul Sistemului informațional „Vulnerabilitate energetică” (SIVE) – platforma online care va permite înregistrarea și prelucrarea solicitărilor pentru compensarea cheltuielilor la consumul de energie.

Potrivit unui comunicat emis de Executiv, SIVE va permite automatizarea procesului de compensare a cheltuielilor pentru energie și excluderea factorului uman în procesul de acordare a compensațiilor. Astfel, prin intermediul sistemului, se va asigura evidența centralizată automatizată a solicitanților și a beneficiarilor de compensații, precum și a furnizorilor de energie.

Totodată, SIVE va fi integrat cu alte sisteme informaționale, care vor permite preluarea datelor despre solicitanți și verificarea corectitudinii informațiilor introduse de aceștia.

Interfața sistemului va fi disponibilă în două limbi, română și rusă, și va reprezenta un design grafic echilibrat, adaptabil pentru majoritatea dispozitivelor utilizate (calculator desktop, notebook, tabletă, smartphone).

Sistemul informațional „Vulnerabilitate energetică” va fi lansat după aprobarea de către Guvern a Regulamentului cu privire la atribuirea categoriilor de vulnerabilitate energetică și modul de stabilire și plată a compensațiilor pentru achitarea facturilor la energie și a Regulamentului de organizare și funcționare a SIVE.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: