Guvernul exclude factorul uman în procesul de acordare a compensațiilor la energie. Cum va funcționa platforma compensații.gov.md
Full Article 1 minutes read

Guvernul exclude factorul uman în procesul de acordare a compensațiilor la energie. Cum va funcționa platforma compensații.gov.md

Guvernul a aprobat astăzi, 5 octombrie, conceptul Sistemului informațional „Vulnerabilitate energetică” (SIVE) – platforma online care va permite înregistrarea și prelucrarea solicitărilor pentru compensarea cheltuielilor la consumul de energie.

Potrivit unui comunicat emis de Executiv, SIVE va permite automatizarea procesului de compensare a cheltuielilor pentru energie și excluderea factorului uman în procesul de acordare a compensațiilor. Astfel, prin intermediul sistemului, se va asigura evidența centralizată automatizată a solicitanților și a beneficiarilor de compensații, precum și a furnizorilor de energie.

Totodată, SIVE va fi integrat cu alte sisteme informaționale, care vor permite preluarea datelor despre solicitanți și verificarea corectitudinii informațiilor introduse de aceștia.

Interfața sistemului va fi disponibilă în două limbi, română și rusă, și va reprezenta un design grafic echilibrat, adaptabil pentru majoritatea dispozitivelor utilizate (calculator desktop, notebook, tabletă, smartphone).

Sistemul informațional „Vulnerabilitate energetică” va fi lansat după aprobarea de către Guvern a Regulamentului cu privire la atribuirea categoriilor de vulnerabilitate energetică și modul de stabilire și plată a compensațiilor pentru achitarea facturilor la energie și a Regulamentului de organizare și funcționare a SIVE.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: